ΤΟΠΙΚΑ

Πελάτες για την κρουαζιέρα

πελάτες-για-την-κρουαζιέρα-8258

Αναχωρούν αύριο για το Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΒ Γιάννης Πρίγκος, προκειμένου να εκπροσωπήσει την περιοχή μας στην Παγκόσμια Εκθεση Κρουαζιέρας που γίνεται την επόμενη εβδομάδα στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που συμμετέχει ο ΟΛΒ στη συγκεκριμένη έκθεση με στόχο να αναδειχθεί ο Βόλος, αλλά και η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε τουριστικό προορισμό για την κρουαζιέρα , αλλά και γενικότερα για το θαλάσσιο τουρισμό.

Τον ΟΛΒ στην έκθεση εκτός από τον κ. Πρίγκο θα τον εκπροσωπήσει και το μέλος της Τεχνικής Επιτροπής κρουαζιέρας και αντιπροσώπους του λιμανιού του Βόλου στην Ενωση Λιμένων Ελλάδος κ. Παναγιώτης Φεύγας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης τα στελέχη του ΟΛΒ αναμένεται να έχουν συζητήσεις με εκπροσώπους των Ομίλων Royal Caribbean και Carnival καθώς και της MSC που ενδιαφέρθηκαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία ένταξης του Βόλου σε μελλοντικά προγράμματα.

Οι υπεύθυνοι του ΟΛΒ θα συνεχίσουν τις επαφές που είχαν πέρυσι στις Μαϊάμι, με αποτέλεσμα να ευελπιστούν ότι από το επόμενο έτος θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα όσον αφορά τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου. Ακόμη θα υπάρξουν επαφές και με άλλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην κρουαζιέρα όπως οι εταιρίες NCL , Holland America, Seabourn και Silversea.

Σημειώνεται πως στελέχη από τις παραπάνω εταιρίες επισκέφθηκαν τον περασμένο χειμώνα το Βόλο και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και τις διευκολύνσεις που προσφέρει το λιμάνι της περιοχής μας, καθώς και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ευρύτερη περιοχή, εκτός από τα Μετέωρα που είναι ένας από τους γνωστούς παγκόσμιους προορισμούς.

Οι εκπρόσωποι ευελπιστούν ότι ο Βόλος μπορεί να αποτελέσει βάση εκκίνησης ( home port ) η οποία μπορεί να συνδυαστεί με την προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων από κεφάλαια του ιδιωτικού τομέα , προοπτική η οποία αποτελεί και στόχο για το 2013.

Ακόμη στο Μαϊάμι οι εκπρόσωποι του ΟΛΒ θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους εκπροσώπους της Σμύρνης, στον απόηχο της πρόσφατης επίσκεψης του Επιμελητηρίου της τουρκικής πόλης στην περιοχή μας..

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου