ΤΟΠΙΚΑ

Οριστικό τέλος στη Διοίκηση Ζαχαρόπουλου

οριστικό-τέλος-στη-διοίκηση-ζαχαρόπο-8458

Εν μέσω κωμικοτραγικών καταστάσεων που ακολούθησαν του ΦΕΚ

Τέλος στη Διοίκηση Αρ. Ζαχαρόπουλου στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου έδωσε χθες το πρωί η ανάρτηση του ΦΕΚ με τη δεύτερη υπουργική απόφαση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου που εκδόθηκε στις 28/2/2013.

Το περιβόητο ΦΕΚ με την υπουργική απόφαση αναρτήθηκε χθες στις 11.30 το πρωί με Αρ. Φ 83/28.2.2013 στο οποίο επισημαίνεται «λύεται πρόωρα η θητεία του Διοικητή του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου, αρμοδιότητας 5ης ΥΠΕ κ. Αριστείδη Ζαχαρόπουλου, αζημίως για το δημόσιο».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

ΦΩΤΟ: Ηλίας Καράτσαλος

Τα όσα ακολούθησαν της ανάρτησης του ΦΕΚ θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν το σενάριο μίας Επιθεώρησης στο «Δελφινάριο» ενώ για περισσότερες από πέντε ώρες διαδραματίζονταν απείρου κάλλους σκηνές στο διάδρομο έξω από το Γραφείο του αποπεφθέντος πλέον κ. Ζαχαρόπουλου. Γιατροί και εργαζόμενοι με το ΦΕΚ ανά χείρας απαιτούσαν την αποχώρησή του εδώ και τώρα, ο ίδιος βρίσκονταν μέσα στο γραφείο του και ο Διοικητής του Α.Τ Βόλου Χρ. Μαρκογιαννάκης να προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα προκειμένου να μην εκτραχυνθεί και άλλο κατάσταση.

Αυτό που εκνεύρισε περισσότερο γιατρούς και εργαζόμενους είναι ότι ο κ. Ζαχαρόπουλος, επικαλούμενος ότι δεν είχε παραλάβει το ΦΕΚ, συγκάλεσε Δ.Σ και υπέγραψε τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Ντόκος ότι δεν έγινε λόγω μη προσέλευσης των μελών. Ακολούθησε πανδαιμόνιο στο διάδρομο του πρώτου ορόφου ενώ κάποια στιγμή απομακρύνθηκαν όλοι από το διάδρομο και η πόρτα κλειδώθηκε ώστε να επανέλθει η ηρεμία ενώ δεν επιτράπηκε στον κ. Ζαχαρόπουλο να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ από τους συγκεντρωμένους που ζήτησαν εάν θέλει να μιλήσει να το κάνει εκτός του Νοσοκομείου αφού πλέον δεν έχει καμία θεσμική ιδιότητα.

Μέχρι τις 5 το απόγευμα που αποχώρησαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το σκηνικό περιλάμβανε διάφορα στιγμιότυπα που εάν μη τι άλλο είναι πρωτόγνωρα για ένα χώρο όπως το Νοσοκομείο Βόλου ενώ δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, ειδικά όταν μετά τις 2.30 το μεσημέρι, ο κ. Ζαχαρόπουλος εξεδήλωσε την επιθυμία να αποχωρήσει αφού πρώτα συγκεντρώσει τα προσωπικά του αντικείμενα και τα αρχεία του.

Γιατροί, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές έγιναν πυρ και μανία ζητώντας την παρέμβαση του Εισαγγελέα και της Αστυνομίας διότι όπως είπαν δεν είχαν εμπιστοσύνη ότι δεν θα απομακρύνει από το χώρο δημόσια έγγραφα που τον «ενοχοποιούν» και τα οποία ενδεχομένως να είναι χρήσιμα για την ΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τελικά μετά από αρκετές παλινωδίες, ένταση και φωνές, άνοιξε η πόρτα του γραφείου που βρίσκονταν και εισήλθαν μέσα γιατροί και εργαζόμενοι, παρουσία των οποίων ο ίδιος συγκέντρωνε τα πράγματά του και τα έγγραφά του εν μέσω επικρίσεων και διαξιφισμών. «Αυτή δεν είναι διαδικασία που ακολουθείται. Εδώ έχουμε να κάνουμε ένα μηχανισμό εκδίωξης» ήταν το μοναδικό σχόλιο του κ. Ζαχαρόπουλου που τελικά αποχώρησε από το Αχιλλοπούλειο γύρω στις 6 το απόγευμα.

Νωρίτερα η πρόεδρος των εργαζομένων στο ΓΝΒ Φούλη Τσιώμου είχε δηλώσει ότι « από σήμερα ανοίγει μία νέα σελίδα για το Νοσοκομείο και τους ασφαλισμένους» ενώ ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Χαυτούρας αποδοκίμασε για μία ακόμη φορά τον κ. Ζαχαρόπουλου υπογραμμίζοντας ότι προτεραιότητα τώρα έχει η αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου Βόλου.

Από σήμερα χρέη Διοικητή θα αναλάβει ο Υποδιοικητής κ. Γιάννης Ντόκος που σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει σε αυτή τη θέση μέχρι να οριστεί από τον Υπουργό Υγείας ο νέος Διοικητής.

Το «μετέωρο βήμα…»

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 11.30 το πρωί όταν και έφτασε στα χέρια εργαζομένων και γιατρών το ΦΕΚ με το οποίο και τυπικά ο κ. Αριστείδης Ζαχαρόπουλος, αποτελούσε «παρελθόν» από τη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου.

Για την ίδια ώρα είχε οριστεί Διοικητικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα γιατροί και εργαζόμενοι να συγκεντρωθούν έξω από το γραφείο του απαιτώντας πλέον την αποχώρησή του.

Αφού το ΦΕΚ πρωτοκολλήθηκε και στη Γραμματεία του Νοσοκομείου ξεκίνησε ένα «γαϊτανάκι» ποιος θα το παραδώσει στον ίδιο που βρίσκονταν μέσα στο γραφείο του. Να το παραδώσει ο Διοικητής του Α.Τ Βόλου; Να το παραδώσουν οι δύο σύλλογοι γιατρών και εργαζομένων; Να το παραδώσει ο κ. Ντόκος;

Άνθρωποι πήγαιναν και έρχονταν στο διάδρομο και τελικά αποφασίστηκε να του παραδοθεί καθαρά υπηρεσιακά. Στις 2.45 μ.μ και ενώ έχουν «πέσει διάφορες ιδέες» στο τραπέζι να ειδοποιηθεί κλειδαράς για να ανοίξει το γραφείο και ενώ ο ίδιος ο κ. Ζαχαρόπουλος δεν απαντά σε κανένα εσωτερικό τηλέφωνο που χτυπούσε από το διπλανό ακριβώς γραφείο του κ. Ντόκου προκειμένου να υπάρξει μία συνεννόηση, γίνεται γνωστό ότι ο κ. Ζαχαρόπουλος έχει υπογράψει ότι Δ.Σ δεν έγινε γιατί απουσίαζαν τα μέλη.

Ακολούθησε ένας χαμός με τους παραβρισκόμενους να διαμαρτύρονται και με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων γιατρών και εργαζομένων να επικρίνουν και τον κ. Ντόκο γιατί το αποδέχτηκε αυτό.

Στους διαδρόμους άρχισαν να ακούγονται συνθήματα με προσωπικές αιχμές κατά του κ. Ζαχαρόπουλου ενώ τόσο ο κ. Ντόκος όσο και ο κ. Μαρκογιαννάκης εκ μέρους της Αστυνομίας έκαναν έκκληση να ηρεμήσουν τα πνεύματα. «Να κάνετε το καθήκον σας αλλιώς να τον ακολουθήσετε και εσείς….» φώναζαν ορισμένοι εργαζόμενοι στον Υποδιοικητή ενώ ένας γιατρός εμφανώς εκνευρισμένος προειδοποιούσε ότι εάν δεν παρέμβει η Αστυνομία για να αποχωρήσει ο κ. Ζαχαρόπουλος θα «σπάσουν την πόρτα» για να τον υποχρεώσουν οι ίδιοι να φύγει.

Στις 3.10 το μεσημέρι, ζητήθηκε η αποχώρηση όλων από το διάδρομο και αφού κλειδώθηκε η πόρτα για να μην μπορεί κανείς να εισέλθει, ο κ. Ντόκος μαζί με τον Διοικητή του Α.Τ Βόλου συνεννοήθηκαν μαζί με τον κ. Ζαχαρόπουλο προκειμένου αφού συγκεντρώσει τα προσωπικά του αρχεία και αντικείμενα να αποχωρήσει από το γραφείο.

Λίγο αργότερα οι συγκεντρωμένοι εισήλθαν επίσης μέσα στο γραφείο παρόντος του κ. Ζαχαρόπουλου τον οποίο επέκριναν και αποδοκίμασαν διότι μέχρι τελευταία στιγμή όπως είπαν «αρνείται να αποχωρήσει ενώ ήδη υπάρχει ΦΕΚ με το οποίο παύεται…από Διοικητής και παρέμειναν εκεί μέχρι να αποχωρήσει ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου