ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΒΙΔΗΣ Εξι Δήμοι στη Μαγνησία

παυλοσ-μαβιδησ-εξι-δήμοι-στη-μαγνησία-851206

Οι αποφάσεις του πρόσφατου Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ ήλθαν να επιβεβαιώσουν την κινητικότητα που υπάρχει σ’ ότι αφορά τη νέα διοικητική δομή του χάρτη της Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας.
Αντίστοιχη κινητικότητα με δηλώσεις αιρετών υπήρξαν και στη Μαγνησία, με τις πρώτες δηλώσεις να γίνονται από την πλευρά του Προέδρου της ΤΕΔΚ Μαγνησίας κ. Απ. Αρέθα που έκανε λόγο για την προοπτική μείωσης των ΟΤΑ στο Νομό, από 22 που είναι σήμερα στους 8 – 9.
Με δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να μειωθεί ακόμη περισσότερο. Θεωρώ, λέει, ότι ο αριθμός των ΟΤΑ που θα προκύψουν από τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση του Χάρτη της Αυτοδιοίκησης μπορεί να περιοριστεί σε έξι. Ένας ενιαίος Δήμος, προσθέτει ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, θα μπορούσε να αποτελέσει η ενιαία γεωγραφική λεκάνη, που εκτός από τους Δήμους Βόλου και Νέας Ιωνίας περιλαμβάνει τη Μακρινίτσα, την Πορταριά, την Ιωλκό, την Αγριά και την Αισωνία. Από την άλλη πλευρά, συνεχίζει ο κ. Π. Μαβίδης, στο Πήλιο θα μπορούσαν να δημιουργηθούν δύο Δήμοι. Ο ένας Δήμος Ανατολικού Πηλίου και ο άλλος στο Νότιο Πήλιο. Κατά τα λοιπά θα μπορούσαν να αποτελέσουν ξεχωριστούς δήμους, ένας ενιαίος Δήμος για την περιοχή Βελεστίνου και ένας Δήμος για την επαρχία Αλμυρού. Ένα Δήμο επίσης θα μπορούσε να αποτελέσουν και τα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων.
Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας σπεύδει να υπογραμμίσει πως κάθε νέα διοικητική μεταρρύθμιση πρέπει να γίνει στη βάση αρχών και κανόνων που θα βοηθούν τη δημιουργία των νέων ΟΤΑ».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αρτέμιδος Δημ. Αλεξόπουλος εκτιμά ότι ο νέος διοικητικός χάρτης της χώρας δεν πρόκειται να αλλάξει πριν το 2014. Στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2010 εκείνο το οποίο πρόκειται να δούμε είναι μόνον οι εκούσιες συνενώσεις Δήμων που δεν βλέπω να ξεπερνούν το 5% στο σύνολο των ΟΤΑ της χώρας.
Η μείωση των ΟΤΑ από 1.037 που είναι σήμερα στους 400 περίπου, όπως υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Αρτέμιδος, εκτιμώ ότι θα γίνει μέσα από αναγκαίες συνενώσεις που θα επιβάλει με νόμο η Πολιτεία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου