ΤΟΠΙΚΑ

Γαλάζιος «εμφύλιος» για τον Κ. Γκαβόπουλο

γαλάζιος-εμφύλιος-για-τον-κ-γκαβόπο-851206

Για τεράστιες πολιτικές ευθύνες του πρώην νομάρχη Μαγνησίας Ι. Πρίντζου, του πρώην αντινομάρχη Κ. Γκαβόπουλου, της ομάδας τους, όπως και όλων όσοι τους υποστήριξαν για τους δικούς τους λόγους μίλησαν χθες, μετά την τηλεοπτική εκπομπή «Κίτρινος Τύπος», ο επικεφαλής της παράταξης «Νέοι Δρόμοι» Σάκης Κοκκίνης και ο νομαρχιακός σύμβουλος Γ. Μουλάς.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πλαισιωμένοι από τα μέλη της παράταξης Φωτεινή Κοκκινάκη και Ρίτσα Βούλγαρη, κάλεσαν τον πρώην νομάρχη να πάρει σαφή θέση και να καταδικάσει τις «συγκεκριμένες πρακτικές του στενού του συνεργάτη».
«Τον καλούμε επιτέλους να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες», είπε ο κ. Κοκκίνης, ενώ ο κ. Μουλάς δήλωσε: «Μπορούμε να ισχυριστούμε ότι είμαστε πλήρως δικαιωμένοι. Η πολιτική επιλογή μας να διαφοροποιηθούμε από το σάπιο αυτό σύστημα, μας δικαιώνει απόλυτα», ενώ έκανε λόγο για «φαινόμενα σήψης που είναι πολύ ορατά».
Σύμφωνα με τον κ. Μουλά, «όλοι πρέπει να αντιδράσουν και να αποκλείσουν από την πολιτική ζωή τέτοιου είδους καταστάσεις, πρόσωπα ακόμα και συνδυασμούς. Όπως επίσης πρέπει να εξετάσουν και την ένοχη στάση όσων τούς συνδράμουν και τους υποβοηθούν, διότι φαίνεται ότι υπάρχει σοβαρή αλληλοεξάρτηση μεταξύ τους».

Ερωτήματα
Για τους «Νέους Δρόμους» ζήτημα μέγιστου πολιτικού μεγέθους αποτελεί η «αξιοποίηση της κυβερνώσας παράταξης, προκειμένου κάποιοι να επιτελούν το ρόλο της «σκέπης»», όπως είπε ο κ. Κοκκίνης, θέτοντας τα εξής ερωτήματα:
Σε μια ισότιμη, διάφανη και αξιοπρεπή συνεργασία μεταξύ φορέων, για ποιο λόγο είναι αναγκαία η προστασία της «σκέπης»; Ποιους προστατεύει, ποιους σκεπάζει, από ποιον και για ποιο λόγο; Με ποιο δικαίωμα, και από πού το αντλεί, μπορεί να μεταχειρίζεται κανείς το όνομα μιας ολόκληρης παράταξης που ο λαός επέλεξε ως κυβέρνηση, προκειμένου να «πουλήσει» ρόλους «προστατευτικής σκέπης»; Σε ποιο βαθμό συνάδει με αυτού του είδους τη λειτουργία η άσκηση του θεσμικού αυτοδιοικητικού ρόλου;
«Τέτοιου είδους «πολιτεύεσθαι» δεν έχει ανάγκη ο Νομός μας. Αποτελεί ίδιο χαρακτηριστικό μιας ιδιόμορφης μειοψηφίας «πολιτευτών» που αναζητούν την επιβίωση στους σκοτεινούς διαδρόμους της λασπολογίας, του απύθμενου θράσους και των σκανδαλωδών πρακτικών», ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης και έκανε λόγο για υποχρέωση απομόνωσης τέτοιου είδους πρακτικών.
Από την πλευρά του ο νομαρχιακός σύμβουλος των «Νέων Δρόμων» Γ. Μουλάς πρόσθεσε ότι «18 μήνες μετά τη διασπαστική κίνηση με τις επιστολές των κ.κ. Γκαβόπουλου και Μπατζιάκα, διαπιστώνεται τώρα ότι η κίνηση αυτή είχε στόχο τον πλήρη έλεγχο του ψηφοδελτίου του κ. Πρίντζου με την απομάκρυνση αξιόλογων στελεχών, προκειμένου ο Πρίντζος και η ομάδα του να δρουν ανεξέλεγκτα στην Νομαρχία και να ελέγχουν τους πάντες και τα πάντα.»
Ο κ. Μουλάς μίλησε για κλίκες και πρόσθεσε ότι το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο των Νέων Δρόμων είχε επισημάνει πριν τις εκλογές αρκετά από τα κακώς έχοντα της θητείας Πρίντζου, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει στους πολίτες της Μαγνησίας την πραγματική θλιβερή εικόνα που επικρατούσε.

Ευθύνες
Σειρά γεγονότων και νέων στοιχείων, εντός και εκτός του νομαρχιακού συμβουλίου, ήρθαν τελευταία «να μεταβάλλουν άρδην την απατηλή εικόνα, που υπήρχε και τα λάθος συμπεράσματα, που καλλιεργούσαν στον λαό ο κ. Πρίντζος και η παρέα του και μερικοί ένθερμοι υποστηρικτές τους. Ίσως αυτοί οι ισχυροί πολιτικοί φίλοι τους να έχουν και τις μεγαλύτερες ευθύνες, διότι πάνω από όλα έχουν τα προσωπικά συμφέροντά τους», είπε ο κ. Μουλάς.
Ο ίδιος ανέφερε μερικά παραδείγματα, που ενίσχυσαν και επιβεβαίωσαν την πολιτική στάση των Νέων Δρόμων: οι κατηγορίες κατά πρόσωπο του νυν νομάρχη προς τον κ. Πρίντζο για βοήθεια στον εργολάβο του περιφερειακού Μπαλάφα, η δικαστική δίωξη εναντίον της πρώην αντινομάρχη κ. Αντωνοπούλου για θέματα περιβάλλοντος σε σχέση με την λειτουργία μεγάλης βιομηχανίας, η απόφαση για ανάθεση μελέτης για τις πηγές ρύπανσης, την οποία ο κ. Πρίντζος κράτησε στο συρτάρι, η άσκηση ποινικής δίωξης πρόσφατα εναντίον του κ. Γκαβόπουλου για τις μεταφορές μαθητών στον Δήμο Νέας Αγχιάλου, η άσκηση ποινικής δίωξης τον περασμένο Μάιο εναντίον του πρώην αντινομάρχη κ. Γκαβόπουλου, μετά από προκαταρκτική εξέταση και έρευνα της Εισαγγελίας Βόλου για τα οικονομικά της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Μαγνησίας.
Σχετικά με τις αποκαλύψεις της εκπομπής του Μ. Τριανταφυλλόπουλου, ο κ. Μουλάς ανέφερε: «Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Πάντως, σε τέτοιο σημείο ξεπεσμού δεν πιστεύουμε ότι έχει βρεθεί άλλη νομαρχιακή αρχή».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου