ΤΟΠΙΚΑ

Εντονες διεργασίες στην ΑΓΕΤ

εντονες-διεργασίες-στην-αγετ-10541

«Επιασε» τόπο το τελεσίγραφο που είχαν απευθύνει τα σωματεία του Ομίλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής και οι εργαζόμενοι. Η Λαφάρζ με επιστολή της προς όλα τα σωματεία τους καλεί σε νέα συνάντηση την επόμενη Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 10.30 το πρωί στα γραφεία της ΑΓΕΤ στην Παιανία.

Τα σωματεία του Ομίλου εμφανίζονται συγκρατημένα υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη συνάντηση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς η εταιρεία αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά της και ασφαλώς αυτό που θα ζητήσουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μετά και τις γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν είναι να ανασταλεί η απόφαση για αναστολή των έκτακτων επιδομάτων.

Μάλιστα όπως σημειώνουν σε διαφορετική περίπτωση οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί για πολυήμερες απεργίες στα εργοστάσια του Ομίλου ισχύουν στο ακέραιο και θα πραγματοποιηθούν εφόσον η Λαφάρζ επιμείνει στην αναστολή των επιδομάτων.

Παράλληλα όμως με τις κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν εάν και εφόσον η εταιρεία δεν επαναπροσδιορίσει τη στάση της και οι άλλες αποφάσεις για τη νομική προσφυγή κατά της συγκεκριμένης απόφασης (εργατική διαφορά κ.α).

Η Ένωση Προσωπικού Τσιμέντων όπως και τα άλλα σωματεία του Ομίλου ήδη έχουν ζητήσει από το προσωπικό των εργοστασίων να καταθέσουν τις επόμενες μέρες τα εξοφλητικά που έχουν λάβει Γενάρη και Φλεβάρη προκειμένου να γίνουν αφενός συγκρίσεις και αφετέρου να καταγραφούν ποια έκτακτα επιδόματα έχουν περικοπεί.

Κατά μέσο όρο εκτιμάται ότι οι απώλειες που είχαν οι εργαζόμενοι στην ΑΓΕΤ τέλος Φεβρουαρίου που πληρώθηκαν με την περικοπή ανέρχονται από 100 μέχρι και 400 ευρώ εάν και ορισμένοι έχουν καταγράψει μεγαλύτερες μειώσεις που ωστόσο οφείλονται στις κρατήσεις του ΙΚΑ.

«Εμείς όπως πάντα έτσι και τώρα επιδιώκουμε και θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ώστε ο διάλογος και η διαβούλευση να συνεχιστεί διότι αυτό που προέχει είναι να προασπίσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων αλλά και το μέλλον της εταιρείας. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που τορπιλίσαμε το διάλογο για αυτό και θα ζητήσουμε από την εταιρεία να αναστείλει την απόφασή της για να αναστολή των έκτακτων επιδομάτων, διότι μία τέτοια απόφαση δεν βοηθά» επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Τσιμέντων Βάιος Κουκλουμπέρης επαναλαμβάνοντας ότι οι αποφάσεις που έχουν πάρει οι γενικές συνελεύσεις ισχύουν στο ακέραιο εάν και εφόσον η εταιρεία και στη νέα συνάντηση δεν αλλάξει τη στάση της.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου