ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Για τη Σαχάρα
Και τι δεν είδε ο Συνήγορος του Πολίτη χθες στο Βόλο εξετάζοντας το σοβαρό πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης για την πόλη. Το ΥΠΕΧΩΔΕ απών, την Περιφέρεια να δηλώνει «ωσεί παρών» για τα ζητήματα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, την ΑΓΕΤ να λειτουργεί χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας. Εκείνο, πάντως, που προκάλεσε πλήθος ειρωνικών σχολίων από τον Συνήγορο ήταν η ευθύνη της …Σαχάρας για την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Β.Σ.

Οι κουμπάροι…
Φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να απαλλαγεί εύκολα από τους «κουμπάρους». Αυτοί ήταν που μαζί με τα δομημένα ομόλογα «τελείωσαν» το Σάββα Τσιτουρίδη, τον «κουμπάρο» περιμένουν τώρα και στην τοπική Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση Γκαβόπουλου…
Α.Τ.

Εξι Δήμοι
Υπέρ της σύστασης έξι Δήμων σε ολόκληρη η Μαγνησία τάχθηκε με χθεσινές του δηλώσεις ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Π. Μαβίδης. Ένα στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, ένα στην περιοχή Βελεστίνου, ένα Δήμο για την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, δύο για το Πήλιο ( Ανατολικό και Δυτικό) και ένα Δήμο για το νησιώτικο σύμπλεγμα των Βορείων Σποράδων.
Α.Τ.

Συνάντηση
Στις 16 Δεκεμβρίου θα συναντηθούν στην Πάτρα οι Σύλλογοι Αρχιτεκτόνων της χώρας, στα πλαίσια των εξάμηνων συναντήσεων που πραγματοποιούνται. Ένα από τα ειδικά θέματα που θα συζητηθούν είναι η λειτουργία των Επιτροπών Πολεοδομικών Αρχιτεκτονικών Ελέγχων (ΕΠΑΕ). Στη συνάντηση μπορούν να συμμετέχουν μέλη της ΕΠΑΕ Μαγνησίας και όσοι άλλοι αρχιτέκτονες το επιθυμούν, αρκεί να επικοινωνήσουν με το Δ.Σ. του τοπικού συλλόγου.
Δ.Χ.

Απάντηση
Και μιας και ο λόγος για αρχιτέκτονες. Εχει πολύ ενδιαφέρον η απάντηση που δίνει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Μαγνησίας, στα όσα υποστήριξε το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε δημοσίευμα του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ» ότι δεν έχει πιστοποιηθεί από την Ε.Ε. η εν λόγω σχολή. Ειδικά για κάποιους φοιτητές που έχουν μεγάλη γλώσσα… και νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα.
Δ.Χ.

Υπουργικές
εκτροπές
Είναι αλήθεια ότι ο Βασίλης Μαγγίνας, παρά τις πλούσιες πολιτικές του περιπλανήσεις κατά το παρελθόν, σπανίως δίνει δικαιώματα. Χαμηλών τόνων άνθρωπος. Αλλοι τον λένε μουλωχτό. Ο υπουργός της διπλανής πόρτας δηλαδή. Μοιραίο κατά συνέπεια το λάθος του να διορίσει την κόρη του στον ΟΤΕ ακριβώς τη μέρα που κορυφώθηκε η αντιπαράθεση για το ασφαλιστικό. Σάλος, και στο επίκεντρο ο ήσυχος Βασιλάκης του ασφαλιστικού. Μια απορία όμως κατατρώγει τα σωθικά μας. Ολοι αυτοί οι πολιτικοί, υπουργοί και τα λοιπά, γιατί στέλνουν τους βλαστούς τους σε επίζηλες θέσεις του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα; Τόσους βιομηχάνους γνωρίζουν. Ας τους στείλουν σε καμιά φάμπρικα ώστε να εκτιμήσουν πως βγαίνει το μεροκάματο και κυρίως να εκτιμήσουν το μεροκάματο των διπλανών τους, κάτι που δεν επιδίωξαν οι γονείς τους. Ετσι θα προσέφεραν -οι υπουργοί- καλύτερη υπηρεσία στα τέκνα τους και θα απέφευγαν και τη…γιούχα του κόσμου.
Χ.Μ.

Μοιάζει
με τορπίλη…
Αυτή η χθεσινή ανακοίνωση παραμονή του κρίσιμου διαλόγου (σήμερα) για την συγχώνευση του Ολυμπιακού Βόλου, μάλλον ήταν αχρείαστη. Γίνεται διάλογος με προαπαιτούμενα;
Χ.Μ.

Ολα ξεκίνησαν
από μια επιστολή
Το αβυσσαλέο μίσος Κοκκίνη – Γκαβόπουλου ανάγεται στην εποχή του καλοκαιριού του 2006 και στην περιλάλητη πλέον επιστολή του τότε αντινομάρχη παιδείας. Βλέπεται τα γραπτά μένουν.
Χ.Μ.

Μακριά από εμάς…
Στην εποχή μας για να επιβιώσεις αρκεί από ομάδα να μην είσαι Παοκτζής και από κόμμα… Βενιζελικός. Όλα τα υπόλοιπα βολεύονται.
Χ.Μ.

Είμαστε
συνεταίροι;
Στη μείωση της κερδοφορίας της αποδίδει η ΔΕΗ τις τσουχτερές αυξήσεις που ισχύουν από σήμερα κιόλας. Αδελφέ μου, γίναμε συνεταίροι με τον κολοσσό και δεν μας ενημέρωσε κανείς;
Χ.Μ.

Να το σώσει
Πήγε να το σώσει ο Γιώργος Κίτσιος, όμως ο αντιπρόεδρος του ΟΕΚ Φώτης Αγαδάκος επέμεινε μέχρι τέλους να αφήνει ανοιχτό το θέμα της αλλαγής χωροθέτησης του Μεσογειακού Χωριού.
“Εμείς είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε το χωριό στο Δήμο Βόλου… είπε ο κ. Αγαδάκος, για να τον διορθώσει ο γραμματέας του ΕΚΒ ότι το χωριό προβλέπεται να γίνει στα διοικητικά όρια του Δήμου Αισωνίας… Αφήστε με επιτέλους να μιλήσω, ανταπάντησε ο κ. Αγαδάκος, που λίγο αργότερα εξηγούσε ότι μπορεί να ανακύψουν προβλήματα με την Αρχαιολογία, όπερ σημαίνει ότι θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια.
“Εγώ παρενέβην για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, επισήμανε ο κ. Γ. Κίτσιος, γνωρίζοντας ότι το θέμα είναι λεπτό… και χρειάζεται προσοχή μέχρι να διευθετηθούν διάφορα θέματα…
Β.Κ

Γιοφύρι
της Άρτας
Ο ΟΕΚ πάντως όσον αφορά στις εργατικές κατοικίες στη Βαμβακουργία και τη Φυτόκο πετάει το μπαλάκι όχι στην εξέδρα αλλά στο ΥΠΕΧΩΔΕ.
“Εχουν κολλήσει οι μελέτες” στις υπηρεσίες του Υπουργείου, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς πότε θα ξεκινήσουν τα έργα που έχουν καταντήσει χειρότερα από το “γιοφύρι της Άρτας”.
Την ίδια ώρα η απογραφή αστέγων για τις εργατικές κατοικίες Βελεστίνου συνεχίζεται με πολύ μειωμένο ενδιαφέρον και αυτό σημαίνει πολλά.
Καλό να διεκδικούμε παντού εργατικές κατοικίες, αλλά ποιος θα τις κατοικήσει… Άλλωστε αποδεδειγμένα στο Πολεοδομικό συγκρότημα συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο τμήμα του εργατικού δυναμικού του νομού.
Β.Κ

Λαοσύναξη
“Λαοσύναξη” είχαν οι Δακίτες από τις 5 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου στο γραφείο του Γιώργου Κίτσιου.
Οι εκλογές στην Ομοσπονδία Μετάλλου ήταν το “πρώτο πιάτο” της συζήτησης με το Φώτη Αγαδάκο.
Για κυρίως πιάτο η συζήτηση αναλώθηκε στο ασφαλιστικό, με έντονες από ότι έμαθα διαμαρτυρίες των συνδικαλιστών που αισθάνονται εκτεθειμένοι απέναντι στους εργαζόμενους. Βλέπετε τα τρία δεν του πρωθυπουργού προεκλογικά δεν τονίζονται με έμφαση μετεκλογικά και ο Υπουργός Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας χειρότερα τα έκανε… με τις τόσες αναδιπλώσεις του.
Β.Κ

Με ψυχραιμία
Οχι ότι στην ΠΑΣΚΕ αισθάνονται καλύτερα μετά τις προχθεσινές αποδοκιμασίες των αριστεριστών κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.
Ενοχλήθηκαν από τις εικόνες που προβλήθηκαν στα κανάλια, εάν και ο Γιώργος Παπανδρέου αντιμετώπισε με ψυχραιμία το θέμα και σήκωσε τους τόνους προκειμένου να καταδείξει ότι μπορούν και άλλοι να φωνάξουν.
Β.Κ

Εν τη παλάμη….
Σημαντικά τα σημερινά εγκαίνια του ΕΛΙΝΝΥΑΕ που αποτελεί πραγματικά ένα σημαντικό βήμα για την διάδοση της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, όμως θα πρέπει η Πολιτεία να αποδείξει ότι στηρίζει εμπράκτως το θεσμό.
Στο παράρτημα της Θεσσαλίας μέχρι στιγμής οι πόροι έρχονται με το σταγονόμετρο και αυτό φρενάρει την εύρυθμη λειτουργία του Παραρτήματος, που εάν μη τι άλλο έχει δρομολογήσει μία σειρά από πρωτοβουλίες, οι οποίες όμως δεν μπορούν να υλοποιηθούν μέχρι νεωτέρας. “Εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν… “δηλαδή.
Β.Κ

«Βοήθεια» από το Νάκο
Στοιχεία για τη διασφάλιση της συνέχισης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» παρουσίασε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.
Ο κ. Νάκος, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα που πραγματοποίησαν 48ωρη απεργία, ανακοίνωσε ότι είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση των Δήμων για το «Βοήθεια στο Σπίτι», μέχρι το τέλος του 2008 και ότι δέσμευση της Κυβέρνησης είναι η χρηματοδότηση των Δήμων για τη συνέχιση του προγράμματος σε μόνιμη βάση.
Οι Δήμοι εντός των ημερών θα λάβουν χρήματα για τη συνέχιση του προγράμματος μέχρι τον Αύγουστο του 2008, ενώ έχει ήδη γίνει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για χρηματοδότηση του «Βοήθεια στο Σπίτι» μέχρι και το τέλος του επόμενου έτους.
Διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει πληρώσει τους Δήμους για το πρόγραμμα μέχρι 30-7-2007 και όπου οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει χρήματα οφείλεται στους ίδιους τους ΟΤΑ. Συγκεκριμένα για τη Θεσσαλία είπε ότι έχουν πληρωθεί σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι.
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών είπε ότι το πρόγραμμα θα ενταχθεί στις μόνιμες δομές των Δήμων, καθώς και ότι το κράτος θα συνεχίζει να εξασφαλίζει τη χρηματοδότησή του είτε από εθνικούς πόρους είτε από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου