ΤΟΠΙΚΑ

Nα μεταφερθεί το Στρατόπεδο «Γεωργούλα»

nα-μεταφερθεί-το-στρατόπεδο-γεωργούλ-851206

Η Δημοτική Κίνηση «Ν. Ιωνία ανθρώπινη πόλη» χαιρετίζει την απόφαση του Δημάρχου κ. Μαβίδη να ανακρούσει πρύμνα και να υιοθετήσει την πάγια θέση όλων των προηγούμενων Δημοτικών αρχών της Ν. Ιωνίας (πλην κ. Μαβίδη) για την μεταφορά του Στρατοπέδου «Γεωργούλα» στο σημερινό πεδίο βολής πίσω από τα Μελισσάτικα, όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ του Δήμου και του Στρατού την περίοδο 1996-1997.
Η κίνησή μας με παρεμβάσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο, με δημοσιεύσεις στον τοπικό Τύπο και με γραπτή της εισήγηση για το Ρυθμιστικό Σχέδιο στις 3/8/07, ζήτησε και επέμενε έντονα να αλλάξει θέση, η σημερινή Δημοτική αρχή για το συγκεκριμένο θέμα.
Επιτέλους η Δημοτική αρχή αναγνωρίζει ότι η παραμονή του Στρατοπέδου στην υπάρχουσα θέση κόβει την πόλη στα δύο, εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των πολιτών (εκρηκτικά και πιθανώς άλλα ύποπτα υλικά). Καταλαμβάνει μια μεγάλη έκταση 270 στρ. στο κέντρο της πόλης, δημιουργώντας ανυπέρβλητα προβλήματα στην ανάπτυξη και τη λειτουργία της.
Μένει ο προβληματισμός για τη στροφή της Δημοτικής Αρχής, από τη προηγούμενη θέση της, μιας και στον πρώτο χρόνο της θητείας της, μας έδωσε πλείστα όσα παραδείγματα κακής εφαρμογής λανθασμένων πρακτικών και ρεβανσισμού στο φάντασμα των «προηγούμενων».
Μιας και ανεκδοτικά θυμίζουμε ότι η παράταξη Μαβίδη εξελέγη χωρίς πρόγραμμα (άραγε θα εκλεγόταν, αν έλεγε όλα όσα μετεκλογικά επιχειρεί;).
Εμείς είμαστε διατεθειμένοι, όπως έχουμε δηλώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχουμε αποδείξει στην πράξη, να βοηθήσουμε και να συμβάλλουμε με δουλειά και με προτάσεις στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη της πόλης μας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου