ΤΟΠΙΚΑ

Σπάστα, παιδί μου, σπάστα

σπάστα-παιδί-μου-σπάστα-851206

Αγαπητό μου παιδί,

Σου ζητώ συγνώμη που ως πατέρας σου έκανα κάποια σχόλια για τις καταστροφές και τις λεηλασίες που έγιναν στο λύκειο του Παγκρατίου από συνομηλίκους σου. Σχόλια τα οποία ασφαλώς και με κατατάσσουν στον χώρο των «πλέρια αντιδραστικών» με προφανή «φασίζουσα νοοτροπία».
Από δω και πέρα παιδί μου μπορείς να μπαίνεις στο σχολείο σου με το… ατομικό κομπρεσεράκι σου ή ακόμη και να «απαλλοτριώσετε» κανέναν εκσκαφέα ομαδικώς και να μην αφήσετε τίποτε όρθιο.
Εγώ, προκειμένου να πάρω το επίσημο πιστοποιητικό του «προοδευτικού», θα ακολουθώ τη γραμμή του κυρίου που είναι αντιπρόεδρος στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων» και πήρε σβάρνα όλα τα τηλεοπτικά συνεργεία να κάνει δηλώσεις, με τις οποίες επιτέλους μας άνοιξε τα μάτια.
Κακώς, κάκιστα, ζητούν ευθύνες από εκείνους που έκαναν τις καταστροφές σχολικής περιουσίας μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Διότι, όπως είπε ο προοδευτικός αυτός άνθρωπος, που πίσω του βεβαίως είναι ένα προοδευτικό κόμμα, οι μόνοι ένοχοι είναι οι «ηθικοί αυτουργοί», δηλαδή η κυβέρνηση, το διδακτικό προσωπικό του συγκεκριμένου σχολείου και «το σύστημα» γενικότερα.
Κακώς, κάκιστα, ζητούν ευθύνες και από τους γονείς. Τι δουλειά έχουμε εμείς οι γονείς να ασχολούμαστε με το αν το παιδί μας λείπει καμιά δεκαριά μέρες από το σπίτι, η να… αστυνομεύουμε τι κάνει εκεί πού βρίσκεται. Δουλειά μας είναι να μαζευόμαστε όλοι στην κόβα και τις ελεύθερες ώρες μας να κάνουμε συγκέντρωση συμπαράστασης στους καταληψίες.
Από κει και πέρα για ό,τι κάνεις και ό,τι σου συμβεί, την ευθύνη την έχει αποκλειστικά ο εκάστοτε Στυλιανίδης. Ούτε εγώ ούτε η μητέρα σου.
Κατόπιν τούτου παιδάκι μου, για να μη στιγματισθείς κι εσύ σε αυτή την τρυφερή ηλικία ως… αντιδραστικό και θιασώτης μιας φασίζουσας κοινωνίας, έμπα μέσα και ρήμαξέ τα όλα.
Συγχώρα με παιδί μου, αλλά βλέπεις δεν είχα καλή ανατροφή. Η Ρουμελιώτισσα γριά που με ανάστησε, μου τα έμαθε στραβά. Μου έλεγε π.χ. την ιστορία ενός ληστή που όταν τον πήγαν για εκτέλεση ζήτησε ως επιθανάτια χάρη να του φέρουν τη μάνα του. Και αντί να τη φιλήσει, έσκυψε και της έκοψε το αυτί με τα δόντια. Κι όταν τον ρώτησαν γιατί το έκανε αυτό στην ίδια του τη μάνα, απάντησε:
Γιατί όταν της πήγα το πρώτο κλεμμένο αβγό, ούτε με έδειρε ούτε με ρώτησε καν που το βρήκα. Αλλιώς δεν θα ήμουνα τώρα εδώ.

Ο αντιδραστικός πατέρας

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου