ΤΟΠΙΚΑ

Αναστάτωση στους κατοίκους του Δήμου Μουρεσίου

αναστάτωση-στους-κατοίκους-του-δήμου-851206

Τον αντινομάρχη Ηλ. Ξηρακιά επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος Μουρεσίου επικεφαλής αντιπροσωπείας κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, που διαμαρτύρονται για την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών για ένα εξάμηνο σ’ όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου.
Από τις 5 Νοεμβρίου, οπότε δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, απαγορεύεται η έκδοση οικοδομικών αδειών με χρήση κατοικίας στους οικισμούς του Δήμου Μουρεσίου ενόψει της έγκρισης της μελέτης χωροταξικής και οικιστικής οργάνωσης του Δήμου (ΣΧΟΟΑΠ).
Ο κ. Ξηρακιάς τόνισε στους κατοίκους ότι έχει ζητήσει διευκρινίσεις από την Περιφέρεια σχετικά με το αν η αναστολή περιλαμβάνει και τους φακέλους που είχαν ήδη πρωτοκολληθεί στην Πολεοδομία πριν από τη δημοσίευση της απόφασης.
Τόνισε επίσης ότι η μελέτη ΣΧΟΟΑΠ είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο για τη διασφάλιση της ορθολογικής ανάπτυξης των οικισμών του Πηλίου, που έχει γίνει περιζήτητος προορισμός για δεύτερη κατοικία και για τουριστική εκμετάλλευση την τελευταία 20ετία. Το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα του νομού είναι το φυσικό και δομημένο περιβάλλον του Πηλίου, τόνισε ο αντινομάρχης, το οποίο πρέπει να διαφυλάξουμε και για τις επόμενες γενιές ως «κόρη οφθαλμού».
Ενημέρωσε ότι την επόμενη Τρίτη, στις 6 το απόγευμα, το Νομαρχιακό Συμβούλιο θα συζητήσει το θέμα της τροποποίησης του προεδρικού διατάγματος του Πηλίου με σκοπό τη βελτίωση των όρων προστασίας των οικισμών του «βουνού των Κενταύρων».
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφορούσε αποκλειστικά στην αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών για την κατασκευή συγκροτημάτων κατοικιών, που σε πολλές περιπτώσεις αλλοιώνουν τα τελευταία χρόνια τους οικισμούς του Πηλίου.
Το θέμα θα το θέσει την ερχόμενη Δευτέρα στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και το Γεν. Γραμματέα Φ. Γκούπα, ενώ τόνισε ότι θα παρευρεθεί στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου την επόμενη Τρίτη, γιατί θεωρεί πολύ σημαντικό το θέμα της προστασίας του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος του Πηλίου.
Στην πρόσφατη απόφαση, όπως τόνισαν ο Δήμαρχος και οι κάτοικοι, δεν υπάρχουν μεταβατικές διατάξεις για τις άδειες που έχουν κατατεθεί ήδη στην Πολεοδομία της ΝΑΜ και δημιουργούνται προβλήματα για τους ιδιοκτήτες.
Όλοι μαζί με διάλογο πρέπει να επιδιώξουμε την γρήγορη ολοκλήρωση της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ που θα θέτει τους νέους κανόνες δόμησης συμφώνησαν Δήμαρχος και Αντινομάρχης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου