ΤΟΠΙΚΑ

Ανεξήγητη περικοπή της δαπάνης Φυσικοθεραπείας

ανεξήγητη-περικοπή-της-δαπάνης-φυσικ-11939

Ασφαλισμένοι εξωθούνται σε δαπανηρές υπηρεσίες Κέντρων Αποκατάστασης

Πρωτοφανή και μη εξηγήσιμη χαρακτηρίζει την περικοπή της δαπάνης της Φυσικοθεραπείας, το Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Η δαπάνη για το 2012 αντιπροσωπεύει μόλις το 1,2% των συνολικών δαπανών του ΕΟΠΥΥ.

«Προκειμένου να δικαιολογηθεί η στοχοποίηση της Φυσικοθεραπείας και των επαγγελματιών του κλάδου χρησιμοποιείται, με έντονη δόση λαϊκισμού, το ένα και μοναδικό παράδειγμα Φυσικοθεραπευτή, ο οποίος σε διάστημα ενός μηνός κατέθεσε παραπεμπτικά συνολικού ποσού 29.000 ευρώ. Με άλλα λόγια, από μια και μόνη περίπτωση επιχειρείται μια γενίκευση, καθώς και η δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος ενός ολόκληρου κλάδου, που επί σειρά ετών στηρίζει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας μα», αναφέρουν οι Φυσικοθεραπευτές Μαγνησίας σε ανακοίνωσή τους.

Με τις πρόσφατες διατάξεις του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, όπως επισημαίνουν, εξωθεί τους ασφαλισμένους στις εξαιρετικά δαπανηρές Φυσικοθεραπευτικές υπηρεσίες των Κέντρων Αποκατάστασης και Αποθεραπείας. Στα Κέντρα Αποκατάστασης το ανοικτό – ημερήσιο νοσήλιο ανέρχεται στο ποσό των 70 ευρώ, ενώ το κλειστό νοσήλιο στο ποσό των 150 ευρώ, για παροχή υπηρεσιών και αντιμετώπιση περιστατικών, τα οποία στα Εργαστήρια Φυσικοθεραπείας κοστίζουν, πλέον, μόλις 15 ευρώ!

Το ύψος, δε, των νοσηλίων των Κ.Α.Α. παραμένει, εν μέσω κρίσης, και διαφυλάσσεται, ως κόρη οφθαλμού, σταθερό στα επίπεδα του έτους 2002, όπως αναφέρουν.

«Δηλαδή, ενώ ο κύριος Υπουργός βάλλει κατά των Φυσικοθεραπευτών, συκοφαντώντας τους με τρόπο προκλητικό, εξαγγέλλοντας παράλληλα νέες περικοπές και μειώσεις, την ίδια στιγμή αποδέχεται να χρεώνει τον ΕΟΠΥΥ με ανοικτά και κλειστά νοσήλια των Κ.Α.Α. ύψους 70 και 150 ευρώ, για υπηρεσίες που δύνανται κάλλιστα να παρέχονται από τα Εργαστήρια Φυσικοθεραπείας έναντι κόστους μόλις 15 ευρώ», είναι το σχόλιό τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου