ΤΟΠΙΚΑ

Παγκόσμια ημέρα σκέψης

παγκόσμια-ημέρα-σκέψης-11951

Λαμπρός εορτασμός από τους Προσκόπους και τους Οδηγούς

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, οι Πρόσκοποι και Οδηγοί του Ν. Μαγνησίας συναντήθηκαν σε ένα ατελείωτο γαϊτανάκι δραστηριοτήτων σε όλη την πόλη του Βόλου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της «Ημέρας Σκέψεως», που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Φεβρουαρίου, από τα μέλη των δύο Οργανώσεων σε όλο τον κόσμο.

Η «Ημέρα Σκέψεως» είναι μια ευκαιρία να ταξιδέψει η σκέψη μας στους αδελφούς μας σε όλο τον κόσμο, αναλογιζόμενοι τις αξίες του Προσκοπισμού και του Οδηγισμού: παγκόσμια συναδέλφωση, ειρήνη, κατανόηση, αλληλεγγύη. Αξίες που ασπάζονται και προάγουν εκατομμύρια Πρόσκοποι και Οδηγοί, τους οποίους νιώθουμε δίπλα μας, αν και δεν θα τους γνωρίσουμε ποτέ από κοντά.

Αρχικά, τα μικρά Λυκόπουλα και Πουλάκια συναντήθηκαν στο Πάρκο του Αναύρου με τα παιχνίδια να εξηγούν την παγκοσμιότητα των δύο Οργανώσεων. Τα μεγαλύτερα παιδιά, χωρίστηκαν σε ομάδες και ακολουθώντας διαφορετικές διαδρομές στο κέντρο της πόλης, πέρασαν από σταθμούς οργανωμένους με θέματα από τα ήθη και έθιμα άλλων πολιτισμών. Τέλος, οι έφηβοι επισκέφτηκαν «παλαίμαχους» Προσκόπους και Οδηγούς ώστε να αντλήσουν από την εμπειρία τους χρήσιμα διδάγματα σχετικά με την ουσία της «Ημέρας Σκέψεως».

Όλα τα παιδιά, μαζί με τους ενήλικους εθελοντές που τα συνόδευαν, πάνω από 400 άτομα συνολικά, συναντήθηκαν το μεσημέρι στη παραλία του Βόλου, εμπρός από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και παρακολούθησαν στην αίθουσα Κορδάτου μια εκδήλωση με θέμα τη ζωή του Ιδρυτή του Προσκοπισμού, Baden-Powell και της συζύγου του, Olave Powell, που ίδρυσε τον Οδηγισμό.

Η κοινή διοργάνωση των Προσκόπων και Οδηγών του Βόλου καταδεικνύει τις δυνατότητες των δύο Οργανισμών να προσφέρουν στους νέους της Μαγνησίας διαφορετικές εμπειρίες, εκπληρώνοντας την αποστολή τους για δημιουργία χρήσιμων και ολοκληρωμένων πολιτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου