ΤΟΠΙΚΑ

Καμπάνια για την προώθηση του ευρωπαϊκού τουρισμού

καμπάνια-για-την-προώθηση-του-ευρωπαϊ-11976

Στο επίκεντρο ο Βόλος και το Πήλιο

Δημοσιογραφικό συνεργείο που εργάζεται για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού στις Βρυξέλλες, βρίσκεται από χθες στο Βόλο με σκοπό να καταγράψει την τουριστική ταυτότητα της πόλης με θέμα «Κρυμμένοι θησαυροί των ευρωπαϊκών ακτών».

Το πρόγραμμα της επίσκεψης ξεκίνησε χθες από το Δημαρχείο του Βόλου όπου, σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη, τα μέλη της ομάδας ενημερώθηκαν για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, με έμφαση στο δίπτυχο «βουνό-θάλασσα» και στον μύθο της αργοναυτικής εκστρατείας. Στη συνάντηση συμμετείχε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Βόλου Σούλα Μπαρτζιώκα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει εκστρατεία προώθησης του ευρωπαϊκού τουρισμού σε μη ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία, η Βραζιλία, η Αργεντινή και άλλες. Στόχος της εκστρατείας είναι η καταγραφή ταξιδιωτικών αναφορών σε τόπους και πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρουσιάζουν ξεχωριστό τουριστικό ενδιαφέρον. Οι αναφορές αυτές πρόκειται να δημοσιευτούν σε σειρά ταξιδιωτικών περιοδικών με σκοπό την προώθηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό.

Το Πήλιο στην Ελλάδα, έχει επιλεγεί ως μία από τα ιδιαίτερες ευρωπαϊκές περιοχές που αξίζει να επισκεφθούν οι τουρίστες. Ο δημοσιογράφος Andy Round και ο φωτογράφος Christian Andersson, που αποτελούν το δημοσιογραφικό συνεργείο, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους (1-3Μαρτίου) θα περιηγηθούν στην πόλη του Βόλου, θα ενημερωθούν για την ιστορική και πολιτιστική της παράδοση, ενώ θα επισκεφθούν επίσης δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως η Μακρινίτσα και η Πορταριά. Τις εντυπώσεις τους θα τις αποτυπώσουν σε άρθρο με θέμα «Κρυμμένοι θησαυροί των Ευρωπαϊκών ακτών».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος επισήμανε ότι η περιοχή του Βόλου και του Πηλίου είναι ιδιαίτερα προικισμένη, καθώς διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που την αναδεικνύουν ως βασική επιλογή Ελλήνων και ξένων επισκεπτών για τις διακοπές τους όλες τις εποχές του χρόνου.

Στην περιήγησή του στην πόλη το δημοσιογραφικό συνεργείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού συνοδεύεται από τον Διευθυντή του Τμήματος Τουρισμού Γ. Στούμπο και τα στελέχη του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης Γ. Ταμπάκη, Δ. Μητρολιό και Γ. Παπαμακάριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου