ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών για τη διακοπή λειτουργίας του «Κήρυκα»

ανακοίνωση-της-ενωσης-συντακτών-για-τ-12014

Η Διοίκηση της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας εκφράζει με ανακοίνωσή της την έντονη ανησυχία της για το γεγονός της διακοπής λειτουργίας ενός εκ των ιστορικότερων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Θεσσαλίας και της χώρας γενικότερα, της εφημερίδας «Ημερήσιος Κήρυκας» που εκδιδόταν από το 1906.

Οπως αναφέρει:

«Το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με το συνεχές κλείσιμο ΜΜΕ, τις απολύσεις, τις εκβιαστικές σχεδόν πιέσεις για υπογραφή ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων και την απόπειρα χειραγώγησης των δημοσιογράφων, είναι δυστυχώς καθημερινή πρακτική.

Ζητούμε:

* Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων των συναδέλφων που εργάζονταν στην εφημερίδα «Ημερήσιος Κήρυκας».

* Τη λήψη μέτρων από την Πολιτεία όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία για τη λειτουργία των ΜΜΕ και ειδικότερα για την απασχόληση συναδέλφων.

* Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την τήρησή της από τους εργοδότες.

Η ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε υπερασπιζόμενη την ελευθεροτυπία, τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και την εγγύηση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσής τους, όπως οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καλεί όλα τα μέλη της σε αγωνιστική ετοιμότητα, ζητώντας από αυτά να ενημερώνουν άμεσα τη Διοίκηση για οτιδήποτε παράτυπο υποπίπτει στην αντίληψή τους και συμβάλλει στην περαιτέρω υποβάθμιση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου