ΤΟΠΙΚΑ

Πανεπιστημιακός χαστούκισε φοιτητή

πανεπιστημιακός-χαστούκισε-φοιτητή-851206

Καταγγελίες για χαστούκι καθηγήτριας σε φοιτητή, τη στιγμή που εγκατέλειπε το ακαδημαϊκό αμφιθέατρο για να συμμετάσχει στην κινητοποίηση, σημάδεψε το νέο φοιτητικό συλλαλητήριο χθες στο Βόλο.

Στο χώρο συγκέντρωσης, λίγο πριν την πορεία διαμαρτυρίας, ένας από τους φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης έφτασε μετ’ εμποδίων…
Καθηγήτρια του τμήματος, όπως φοιτητές κατήγγειλαν, επιχείρησε να αποτρέψει φοιτητή να εγκαταλείψει το αμφιθέατρο «Κορδάτος», όπου διεξάγονταν το μάθημα της Ιστορίας και να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο. Σύμφωνα με τους φοιτητές, η πανεπιστημιακός φέρεται ότι δεν δίστασε να χαστουκίσει τον φοιτητή.
Το επεισόδιο προκάλεσε αναβρασμό στο θόλο του παραλιακού πανεπιστημιακού συγκροτήματος, όπου ήδη είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες φοιτητές, αναμένοντας την έναρξη της πορείας διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων σχολίασαν αρνητικά τη συμπεριφορά της καθηγήτριας του Παιδαγωγικού Τμήματος, ενώ έδωσαν στο περιστατικό και την προέκταση της προσπάθειας υπονόμευσης των φοιτητικών κινητοποιήσεων, υποστηρίζοντας ότι εκτός από τον φοιτητή-«θύμα» και άλλοι φοιτητές δέχθηκαν πιέσεις να μην εγκαταλείψουν το μάθημα την ώρα του συλλαλητηρίου.
Η πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε τελικά μισή ώρα αργότερα από την προκαθορισμένη.
Με το γνωστό τεράστιο πανό, στο οποίο κυριαρχούν τα αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων κατά του νόμου-πλαισίου και της παρουσίας εταιριών στις ακαδημαϊκές σχολές, η πορεία διέσχισε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων έξι φοιτητικοί σύλλογοι: Μηχανικών Η/Υ και Δικτύων, Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης, Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ιστορίας Αρχαιολογίας, Μηχανολόγων Μηχανικών και Γεωπόνων Ζωικής Παραγωγής. «Παρών» στη διαμαρτυρία έδωσαν μαθητές υπό κατάληψη σχολείων και καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Φοιτητές επισήμαναν ότι οι μέχρι σήμερα κινητοποιήσεις αποτελούν «προθέρμανση» για όσα θα επακολουθήσουν ενάντια στην εξίσωση των πτυχίων των ΑΕΙ με αυτά των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, αλλά και στη σταδιακή εφαρμογή του νόμου-πλαισίου στα ακαδημαϊκά ιδρύματα.
Ο φοιτητής Ι. Παπαρίζος σημείωνε: «Όσο η Κυβέρνηση θα προχωρά ακάθεκτη στις αλλαγές που εδώ και καιρό τώρα προωθεί, τόσο το φοιτητικό κίνημα θα δυναμώνει και θα ενισχύεται. Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί την απαρχή ενός δυναμικότερου αγώνα των φοιτητών. Επόμενη κινητοποίηση του φοιτητικού κινήματος έχει οριστεί για τις 12 Δεκεμβρίου, οπότε και οι φοιτητές θα σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων διαμαρτυρόμενοι για το Ασφαλιστικό. Προς το παρόν το φοιτητικό κίνημα οργανώνει την πάλη του και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το ρεύμα των κινητοποιήσεων θα φουντώσει».
Στο μεταξύ λίγο πριν την έναρξη της πορείας διαμαρτυρίας φοιτητές παρενέβησαν στις εργασίες ημερίδας που διεξάγονταν εκείνη στο αμφιθέατρο «Σαράτση» και διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία ιδιωτικών εταιριών στο Πανεπιστήμιο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου