ΤΟΠΙΚΑ

Στο ΣτΕ Ξενία και πάρκο Αναύρου

στο-στε-ξενία-και-πάρκο-αναύρου-12271

Μετά την αίτηση ακύρωσης που είχε καταθέσει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία

Συζητήθηκε την περασμένη Τρίτη στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης που είχε καταθέσει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του 2004 σύμφωνα με την οποία παραχωρήθηκε στο Δήμο Βόλου το Ξενία, όπως και το πάρκο του Αναύρου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η πλευρά του Δήμου που παραστάθηκε με τη νομική του σύμβουλο Σοφία Παπαγιανίτση υποστήριξε ότι δεν έχουν αλλάξει οι χρήσεις και ότι όλη η έκταση είναι περιουσία του Δήμου Βόλου. Επιπλέον η δικηγόρος του Δήμου τόνισε ότι ο Δήμος Βόλου με δικές του δαπάνες διαμόρφωσε το πάρκο του Αναύρου που είναι προς κοινή χρήση των πολιτών. Το αντίθετο υποστήριξε η πλευρά της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέχρι τα τέλη του 2013.

Αρμόδια πηγή του Δήμου Βόλου που δημοσιοποίησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τη συζήτηση της αίτησης στο ΣτΕ, δεν παρέλειψε να σημειώσει με νόημα ότι οι προσφεύγοντες ζητούν κατ΄ουσίαν να παραχωρηθεί το ΞΕΝΙΑ και το πάρκο του Αναύρου από το Δήμο Βόλου στο Ελληνικό Δημόσιο. Όλα αυτά μάλιστα συμβαίνουν, όπως πρόσθεσε, σε μία χρονική συγκυρία, όπου τίθεται εν αμφιβόλω η αξιοπιστία του τελευταίου για βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση των διαθέσιμων περιουσιακών του στοιχείων .

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου