ΤΟΠΙΚΑ

Φοιτητική πορεία για την τραγωδία

φοιτητική-πορεία-για-την-τραγωδία-12311

«Είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», φώναξαν οι φοιτητές στους δρόμους του Βόλου

Η δίχως προηγούμενο τραγωδία σε φοιτητική μονοκατοικία της συνοικίας Φιλιππούπολης, στη Λάρισα, με δύο νεκρούς και τρεις σε κωματώδη κατάσταση σπουδαστές, θύματα δηλητηρίασης από τις αναθυμιάσεις μονοξειδίου του άνθρακα από αυτοσχέδιο μαγκάλι που χρησιμοποίησαν για τη θέρμανσή τους, έβγαλε χθες στους δρόμους φοιτητές των τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο.

«Το ποτήρι ξεχείλισε», ανέγραφε το κεντρικό πανό της πορείας, την οποία κάλεσε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Η πορεία, που έγινε χθες το απόγευμα, ξεκίνησε από το κτίριο Παπαστράτου, διένυσε κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στο ίδιο σημείο, με ολιγόλεπτο αποκλεισμό της κυκλοφορίας στην οδό Ιάσονος, μπροστά από το παραλιακό πανεπιστημιακό κτίριο.

Στην πορεία συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι από τα τρία Παιδαγωγικά Τμήματα, το ΙΑΚΑ, το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ, το Οικονομικό και το Πολιτικών Μηχανικών.

«Η τραγωδία των συναδέλφων μας σπουδαστών του ΤΕΙ, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής για κάθε φοιτητή και σπουδαστή που η οικογένειά του σήμερα στενάζει και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα ούτε στοιχειωδών αναγκών», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

«Ο καθένας μας –προσθέτει- θα μπορούσε να είναι στη θέση τους. Εκατοντάδες από εμάς, βιώνουμε σήμερα την ίδια ή ανάλογη κατάσταση αφού οι οικογένειές μας δυσκολεύονται με τους μισθούς πείνας που παίρνουν και την ληστρική πολιτική που ξαλαφρώνει τακτικά τις τσέπες τους. Το συγκεκριμένο γεγονός μόνο τυχαίο δεν είναι. Δεν οφείλεται σε καμία απροσεξία, όπως θα βιαστούν να πουν κάποια παπαγαλάκια. Καλούμε όλους τους συλλόγους, κάθε φορέα, να καταδικάσει το συγκεκριμένο περιστατικό, να μπει μπροστά στην προσπάθεια να αναδειχτούν οι αιτίες».

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες Εξάλλου, σε ανακοίνωση για το ίδιο τραγικό συμβάν που εξέδωσε η Π.Ε. Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρεται:

«Μια συγνώμη. Το ελάχιστο που μπορούσαν να κάνουν σήμερα όλοι αυτοί που μας φέρανε στο σημείο να χρησιμοποιούμε μαγκάλια για να ζεσταθούμε εν έτει 2013 ήταν να ζητήσουν μια συγνώμη από τις οικογένειες των φοιτητών που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους.

Μια συγνώμη που φυσικά δε θα εξιλέωνε τους εκπροσώπους της συγκυβέρνησης στα μάτια του κόσμου αλλά τουλάχιστον θα έδειχνε ότι έχουν συνειδητοποιήσει σε ποια κατάσταση έχουν φέρει τους Έλληνες. Μάταια όμως. Αντ’ αυτού εξαπέλυσαν τα φερέφωνά τους στα ΜΜΕ να κατηγορήσουν τους φοιτητές ως επιπόλαιους και μεθυσμένους, ρίξανε στη πρώτη γραμμή τον Άδωνη να βρυχάται ότι «δεν φταίει η πολιτική που κάποιοι κάνανε την ψησταριά τους μαγκάλι», και βάλανε τον κ. Τζήμερο ως παράρτημά τους να σιγοντάρει χλευάζοντας τους φοιτητές και την παιδεία που έλαβαν όσον αφορά το μονοξείδιο του άνθρακα. Επιεικώς απαράδεκτη έως εμετική η αντίδραση των πραγματικών υπευθύνων της τραγωδίας στη Λάρισα.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου