ΤΟΠΙΚΑ

Ηλεκτρονικά πλέον οι προσλήψεις στον ΟΑΕΔ

ηλεκτρονικά-πλέον-οι-προσλήψεις-στον-12321

Ανακοίνωση του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Ν. Μαγνησίας

Aπό το Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Μαγνησίας δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω ανακοίνωση :

Με δελτίο τύπου ο Υπουργός Εργασίας μας ενημερώνει ότι από την 1/3/13 αρχίζει η «υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή των εντύπων αρμοδιότητας ΣΕΠΕ και ΟΑΕΔ, στο Πληροφοριακό Σύστημα, από εργοδότες που είναι εγγεγραμμέ­νοι στα μητρώα εργοδοτών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.»

Ο Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Ν. Μαγνησίας, αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει τους εργοδότες ότι από 1/3/13 θα πρέπει να οπλιστούν με πολύ μεγάλη υπομονή όταν θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά την πρόσληψη ή τον πίνακα ωραρίου.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα χρειαστούν περί των 3 ωρών. Έχουν δε, σημειωθεί και περιπτώσεις που απαιτήθηκε έως και 2 ημέρες για να ολοκληρωθεί η αποστολή τους. Άλλωστε, η Ελλάδα δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα ανεργίας για να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην απλοποίηση των διαδικασιών.

Μάλιστα, όπως μας πληροφορεί ο Υπουργός «το εν λόγω Πληροφοριακό σύστημα, η υλοποίηση του οποίου ξεκίνησε το 2003 και παρελήφθη το 2006» και είναι ότι ποιο μοντέρνο έχει να επιδείξει η ανθρώπινη διάνοια: Απλά μετέφερε το καρμπόν στην οθόνη!!!!.

Οπότε θα πρέπει και ο Η/Υ να μάθει από …. καρμπόν. Τέτοια γονατογραφήματα δεν προάγουν την όποια προσπάθεια ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αλλά μας πάνε χρόνια πίσω».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου