ΤΟΠΙΚΑ

Σαλπάρισε… για ένα ακόμη ταξίδι ο Ναυτικός Τομέας του 2ου ΕΠΑΛ

σαλπάρισε-για-ένα-ακόμη-ταξίδι-ο-ναυτ-12340

Πρακτική εκπαίδευση με το «Εξπρές Σκιάθος»

Πρακτική εκπαίδευση με το επιβατηγό πλοίο «Εξπρές Skiathos» πραγματοποίησαν οι μαθητές του Ναυτικού Τομέα του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Το ταξίδι αυτό ήταν και φέτος μια ακόμη προσφορά της Ναυτιλιακής εταιρίας «Hellenic Seaways» στους μαθητές της Γ’ τάξης Λυκείου του Ναυτικού Τομέα.

Μαθητές και καθηγητές δέχθηκαν την άψογη φιλοξενία του Πλοιάρχου, καθώς και την αμέριστη βοήθεια των αξιωματικών και του υπολοίπου πληρώματος. Κύριος σκοπός του εκπαιδευτικού ταξιδιού-πρακτικής εξάσκησης ήταν η απόκτηση εμπειριών από τη θέση για την οποία εκπαιδεύονται, πλοιάρχου ή μηχανικού, συμμετέχοντας ως ενεργά μέλη του πληρώματος, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τη λειτουργία των μηχανών του πλοίου, των βοηθητικών μηχανημάτων, των σωστικών μέσων, της πλοήγησής του, αλλά και τον τρόπο ζωής και των συνθηκών του επαγγέλματος.

Στόχος των καθηγητών είναι οι μαθητές να αξιοποιούν και να αφομοιώνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απέκτησαν μέσα από την διδασκαλία και τις εργαστηριακές ασκήσεις κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο σχολείο.

Συνοδοί των μαθητών ήταν οι καθηγητές του Ναυτικού Τομέα Στέφανος Μπαντώλας, Δημήτριος Παρίσης, Αντώνιος Ρήγας, Νικόλαος Σίμος και Ιωάννης Καλαϊτζίδης.

Το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας ευχαριστεί τον πλοίαρχο, τον Α’ μηχανικό και το πλήρωμα του πλοίου «Εξπρές Skiathos» για τη φιλοξενία, τις πληροφορίες και γνώσεις που μετέδωσαν στους μαθητές, καθώς και την εταιρία για την ευγενή προσφορά της στη πραγματοποίηση αυτού του εκπαιδευτικού ταξιδίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου