ΤΟΠΙΚΑ

Κλιμακωτές αυξήσεις μέχρι 30% ετοιμάζει η ΔΕΗ

κλιμακωτές-αυξήσεις-μέχρι-30-ετοιμάζει-851206

Aυξήσεις της τάξεως του 5%-10% (ανάλογα με την κλίμακα κατανάλωσης) για τα οικιακά τιμολόγια και 20%-30% για το βιομηχανικό τιμολόγιο αναμένεται να εισηγηθεί την Πέμπτη η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) στο υπουργείο Ανάπτυξης για τα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Ανάπτυξης αναμένεται να δώσει έως την Παρασκευή το «στίγμα» των προθέσεών του.
Μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξουν τελικά μηδενικές αυξήσεις ως τις 800 κιλοβατώρες, αυξήσεις 5% για κατανάλωση από 801 ως 1.200 κιλοβατώρες και ως 10% για κατανάλωση πάνω από 1.200 κιλοβατώρες, αλλά κυρίως για κατανάλωση πάνω από 2.000 κιλοβατώρες.
Επίσης δεν είναι ακόμη βέβαιο αν οι αυξήσεις θα ισχύσουν από 1ης Δεκεμβρίου ή από το νέο έτος.
Υπενθυμίζεται ότι οι αυξήσεις που ζήτησε από 1ης Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Τ. Αθανασόπουλος περιλαμβάνουν στη χαμηλή τάση αύξηση κατά μέσο όρο 20,7%, στη μέση τάση 21% και στις υψηλές καταναλώσεις 30%.
Όσον αφορά το ζήτημα της σύνδεσης των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος με τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, τα μέλη της ΡΑΕ δεν εκδηλώνονται, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα αίτημα περίπλοκο αλλά και δύσκολο στην εφαρμογή του, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί ποια θα είναι τα σημεία αναφοράς που θα λαμβάνονται υπόψη στις τιμές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου