ΤΟΠΙΚΑ

Ελεγχοι για κρέας αλόγου στη Μαγνησία

ελεγχοι-για-κρέας-αλόγου-στη-μαγνησία-12479

Αρνητικά μέχρι στιγμής τα δείγματα που εξετάστηκαν

Είκοσι επτά έλεγχοι για κρέας αλόγου πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, μετά από εντολή της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μέχρι στιγμής τα δείγματα που εξετάστηκαν ήταν αρνητικά και απομένουν ακόμη λίγα μέχρι να ολοκληρωθεί ο δειγματοληπτικός έλεγχος για τη Μαγνησία. Οι έλεγχοι συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν από το διάστημα 18 Φεβρουαρίου με 28 Φεβρουαρίου. Μεταξύ των 27 ελέγχων, οι 6 έγιναν σε Σούπερ Μάρκετ της περιοχής και οι υπόλοιποι σε τεμαχιστήρια κρέατος, εγκαταστάσεις παραγωγής έτοιμου φαγητού και σε εγκαταστάσεις παραγωγής προϊόντων με βάση το κρέας.

Η διενέργεια των έλεγχων έγινε με αφορμή την υπόθεση διατροφικής απάτης, δηλαδή την παρασκευή τροφίμων με χρήση κρέατος αλόγου χωρίς την κατάλληλη σήμανση, για κρέας από την Ισπανία, Ρουμανία και Βουλγαρία. Αυτή τη στιγμή ωστόσο είναι έκδηλη η ανησυχία στους καταναλωτές της Μαγνησίας αφού εντοπίστηκαν και στην Ελλάδα θετικά δείγματα με DNA αλόγου, γεγονός που αποδεικνύει ότι μπήκαν και στην χώρα μας ποσότητες αλογίσιου κρέατος «βαφτισμένου» ως μοσχαρίσιου, που καταναλώθηκαν.

Οπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Γιώργος Καλτσογιάννης, της εβδομάδα που μας πέρασε κλιμάκια της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής «όργωσαν» την Μαγνησία. Χαρακτηριστικά τόνισε : «Από τους 27 ελέγχους που έγιναν στην περιοχή τα δείγματα στάλθηκαν σε εργαστήρια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μέχρι στιγμής έχουμε πάρει τα περισσότερα αποτελέσματα, τα οποία ήταν αρνητικά, απομένουν ακόμη ελάχιστα δείγματα να εξεταστούν».

Αθηνά Τσιργή

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου