ΤΟΠΙΚΑ

Ρυθμίσεις για οφειλές στον ΟΑΕΕ

ρυθμίσεις-για-οφειλές-στον-οαεε-851206

Κοινοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες και στο τοπικό παράρτημα του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) η Εγκύκλιος 124 σύμφωνα με την οποία ρυθμίζονται οι καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές προς το Ταμείο.
Για την υπαγωγή στη ρύθμιση απαιτείται:
1. α) Η υποβολή της αίτησης να γίνει μέχρι 31 Δεκεμβρίου
β) Η προθεσμία καταβολής για εφάπαξ εξόφληση είναι μέχρι
31-12-2007
γ) Καταβολή της προκαταβολής μέχρι 31-12-2007
2. Ρυθμίζονται οι καθυστερούμενες εισφορές μέχρι και το τέταρτο δίμηνο 2007
3. Απώλεια της ρύθμισης επέρχεται:
α) Όταν καταβληθούν εκπρόθεσμα τέσσερις διμηνιαίες δόσεις
β) Όταν καταβληθούν καθυστερούμενες δόσεις μετά από την ημερομηνία καταβολής της τελευταίας δόσης
γ) Όταν πληρωθούν εκπρόθεσμα οι εισφορές του πέμπτου διμήνου 2007 (λήξη 30-11-2007) και του 6ου διμήνου 2007 (λήξη 31-1-2008).

Τρόπος ρύθμισης εισφορών
1. Εφάπαξ με έκπτωση σε ποσοστό 80% επί των πρόσθετων τελών. Όσοι επιλέξουν την εφάπαξ εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών πρέπει να καταβάλουν το σύνολο της οφειλής τους μέχρι 31-12-2007
2. Σε 80 ισόποσες μηνιαίες δόσεις με έκπτωση σε ποσοστό 50% επί των πρόσθετων τελών. Το ποσό της κάθε δόσης δεν πρέπει να είναι μικρότερο των 100 ευρώ
Τα ποσά των εκπτώσεων των πρόσθετων τελών, αφαιρούνται από τις τελευταίες δόσεις.
Η είσπραξη της πρώτης διμηνιαίας δόσης θα γίνει μετά την εμπρόθεσμη καταβολή της προκαταβολής μαζί με τις τρέχουσες εισφορές του αμέσως επόμενου διμήνου.
Σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής δόσης το συνολικό ποσό αυτής, όπως έχει διαμορφωθεί μετά την κεφαλοποίηση, προσαυξάνεται με τα προβλεπόμενα κάθε φορά πρόσθετα τέλη.

Προκαταβολή
Οσοι επιλέξουν την καταβολή της οφειλής σε δόσεις πρέπει να προκαταβάλλουν το 5% της κεφαλοποιούμενης οφειλής μέχρι 31-12-2007.
Η προκαταβολή πληρώνεται ΜΟΝΟ στα ΕΛΤΑ όχι στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ και στην ταχυπληρωμή της προκαταβολής θα πρέπει να θέτουν σχετική ένδειξη με κόκκινο μελάνι, διαφορετικά θα υπάρχει απώλεια της ρύθμισης.

Ποιοι υπάγονται
στη ρύθμιση
Στη ρύθμιση υπάγονται οι υποχρεωτικά ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ για καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές μετά την εγγραφή τους στα μητρώα του Ταμείου και μέχρι το 4ο δίμηνο του 2007, με την υποχρέωση υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και όσοι έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους με άλλες διατάξεις με την προϋπόθεση ότι με την αίτησή τους θα ζητήσουν τη διακοπή της προηγούμενης ρύθμισης.
Στις περιπτώσεις αυτές οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές του υπολειπόμενου χρονικού διαστήματος θα υπολογιστούν με τις τρέχουσες τιμές και πρόσθετα τέλη κατά τα γνωστά.
Είναι αυτονόητο ότι όσοι ασφαλισμένου έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση και έχουν υποβάλει δικαιολογητικά δεν θα ξαναϋποβάλλουν.
Δεν ρυθμίζονται εισφορές από αυτασφάλιση και αναγνώριση στρατιωτικής υπηρεσίας κλπ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου