ΤΟΠΙΚΑ

Μνημόνιο συνεργασίας με Σμύρνη

μνημόνιο-συνεργασίας-με-σμύρνη-13010

Με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, αύριο το απόγευμα, ανάμεσα στα Επιμελητήρια Μαγνησίας και Σμύρνης, το οποίο θα περιγράφει ένα γενικό πλαίσιο αρχών για την ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές σε όλους τους τομείς της οικονομίας, θα ολοκληρωθούν οι εργασίες Στρογγυλής Τράπεζας που θα ξεκινήσουν αύριο στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στο 2ο όροφο του κτιρίου της οδού Δημητριάδος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αντώνης Τσελέντης

ΦΩΤΟ ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ

Εργασίες που θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Κυριακής, μόνο με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τις πόλεις που συμμετέχουν στον Επιμελητηριακό Ομιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων ( ΕΟΑΕΝ ). Στις εργασίες θα είναι παρών και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικών Υποδομών του ΥΕΝ Καθηγητής Κ. Μουτζούρης. Το Μνημόνιο Συνεργασίας θα υπογράψουν για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σμύρνης κ. Ekrem Dermitaz, μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της Τουρκίας, με μία πλειάδα επιχειρήσεων στο όνομά του και συχνό συνομιλητή του τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι τιμή μας που έρχονται οι γείτονές μας, είπε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης, μιλώντας χθες το πρωί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε με αφορμή τις διήμερες εργασίες της Στρογγυλής Τράπεζας που θα επικεντρώσει τη θεματολογία της στην αναζήτηση κοινών διαδρομών για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι, είπε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, το δεύτερο βήμα που επιχειρούμε με το Επιμελητήριο Σμύρνης. Το πρώτο έγινε το περασμένο καλοκαίρι. Θέλουμε να πιστεύουμε, πρόσθεσε, ότι η συνεργασία μας αυτή θα τελεσφορήσει με αμοιβαίο όφελος και για τις δύο πλευρές, σε όλους τους τομείς. Με το μνημόνιο συνεργασίας, πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες της Μαγνησίας να εξάγουν τα προϊόντα τους στην τουρκική αγορά. Να έχουν τη δυνατότητα να βρουν στο Επιμελητήριο της Σμύρνης χρηστικές πληροφορίες που θα τους διευκολύνουν να διεισδύσουν στην αγορά της γειτονικής χώρας. Για να μην πηγαίνουν στα ..τυφλά, όπως πάνε σήμερα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπασδάνης, ο οποίος επεσήμανε ότι υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις της Μαγνησίας που εξάγουν τα προϊόντα τους στη Σμύρνη και σε άλλες πόλεις της γείτονος, για να καταλήξει σημειώνοντας ότι οι τοπικές επιχειρήσεις θα πρέπει να στραφούν στις εξαγωγές επώνυμων και ποιοτικών προϊόντων και όχι σε προϊόντα φθηνού κόστους, εκεί όπου σαφώς υπερτερεί η Τουρκία.

Από την πλευρά της η κ. Θέκλα Καμένου, πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, αφού πρώτα διευκρίνισε ότι οι διήμερες εργασίες δεν είναι Συνέδριο, αλλά Στρογγυλή Τράπεζα ανταλλαγής εμπειριών, γνώσεων, αλλά και αναζήτησης για κοινές διαδρομές στην κρουαζιέρα στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, διέγραψε τους λόγους που ώθησαν το Επιμελητήριο Μαγνησίας και την Αναπτυξιακή Εταιρία να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία: α ) Για να εμπλακούν τα Επιμελητήρια των ελληνικών νήσων στον τομέα της κρουαζιέρας, β ) Για τη δημιουργία κοινών τουριστικών διαδρομών για την κρουαζιέρα γ) στην ανάγκη να ακούσουμε τις εμπειρίες και τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το Επιμελητήριο Σμύρνης. «Εχουν κάνει πολύ καλό μάρκετιγκ. για την κρουαζιέρα οι γείτονες. Αλματα θα έλεγα. Θελουμε να ακούσουμε όσα μας πουν» είπε χαρακτηριστικά η κ. Καμένου και δ ) Αν υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω να πάμε στη συνέχεια πιο εύκολα και πιο οργανωμένα στις μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κρουαζιέρας. Είναι μία στρατηγική συνεργασία αυτό που επιχειρούμε, είπε η Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας που έσπευσε να σημειώσει ότι το λιμάνι του Βόλου είναι στρατηγικής σημασίας, καθώς είναι, όπως είπε, το μοναδικό μεγάλο λιμάνι μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, δεν παύει ωστόσο να είναι ένα μικρό λιμάνι, το οποίο χρειάζεται στρατηγικές συνεργασίες για να προχωρήσει, όπως είπε …

Στη συνέντευξη ήταν παρών και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θαν Σταυρίδης που μίλησε για τη σημασία της Στρογγυλής Τράπεζας που διοργανώνεται για την κρουαζιέρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου