ΤΟΠΙΚΑ

Οι επιλογές Παπανδρέου

οι-επιλογές-παπανδρέου-851206

Μετά την επίπονη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ανακοίνωσε το τελευταίο τριήμερο τις επιλογές του σε πρόσωπα για την πορεία προς το συνέδριο και την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματός του.
Η αίσθηση ότι τα πολιτικά στελέχη που κλήθηκαν στα συγκεκριμένα όργανα είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του προέδρου στη συντριπτική τους πλειοψηφία και επίσης αποπνέουν και έναν αέρα ανανέωσης με την έννοια ότι δεν έχουν φθαρεί από τη δημοσιότητα, είναι αίσθηση που εδράζεται σε πραγματικά γεγονότα και αντικειμενικές εκτιμήσεις.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε τις πολιτικές του επιλογές για τα προσωρινά όργανα του ΠΑΣΟΚ, τα οποία όμως καλούνται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της μελλοντικής φυσιογνωμίας του κόμματος. Είναι τα όργανα που θα ετοιμάσουν το συνέδριο του Φεβρουαρίου, στο οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου έχει επενδύσει πολιτικά. Με την επιλογή των προσώπων κάποιοι συμφωνούν, κάποιοι διαφωνούν. Έτσι γίνεται πάντα με τις επιλογές, ιδίως στο χώρο της πολιτικής.
Πέραν των διαφωνιών εκείνο που προβάλλει ξεκάθαρα είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αυτή τη φορά τα παίζει όλα για όλα. Βγήκε ισχυρός από την εσωκομματική διαδικασία και κάνει επιλογές της απολύτου εμπιστοσύνης του. Είναι προφανές ότι η επιτυχία του εγχειρήματος θα πιστωθεί εξ ολοκλήρου στον ίδιο. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση αποτυχίας. Πλέον στη νέα περίοδο δεν υπάρχουν ούτε νέες δικαιολογίες ούτε παλιές σκιές. Ο ίδιος έβαλε τους όρους, ο ίδιος θα παίξει το παιχνίδι, δικό του θα είναι και το αποτέλεσμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου