ΤΟΠΙΚΑ

NEA IΩΝΙΑ: Καταργείται και το ΚΕΚ

nea-iωνια-καταργείται-και-το-κεκ-851206

Η διαδημοτική συνεργασία σε τομείς όπως η καθαριότητα, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός εν όψει και των Μεσογειακών Αγώνων θα απασχολήσει τη συνάντηση που προγραμματίζει την ερχόμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίδης με τον «ομόλογό του» δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη.

Ο κ. Μαβίδης ανακοίνωσε χθες ότι δρομολογείται η κατάργηση του ΚΕΚ μετά και από την απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το Διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, ενώ κάτι αντίστοιχο θα γίνει, όπως ανακοίνωσε, και στη ΔΕΜΚΑ, στα πλαίσια της συγχώνευσης ή κατάργησης επιχειρήσεων που προβλέπονται από το νέο κώδικα δήμων και κοινοτήτων.

Προανήγγειλε επίσης συνεργασία με το Δήμο Βόλου την δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης, προκειμένου να αξιοποιηθούν τα μηχανήματα που απέκτησε ο δήμος από το πρόγραμμα Διάπολις και φάνηκε ανοιχτός στη συνεργασία με το Δήμο Βόλου για θέματα που αφορούν στην Αργοναυτική Εκστρατεία.

Το Κέντρο
Τεχνολογιών
Στο μεταξύ την επόμενη εβδομάδα υπογράφεται η σύμβαση κατασκευής του Κέντρου Νέων Τεχνολογιών, στην περιοχή «Τζαμαλιώτικα» που θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται μέσα στο Δεκέμβριο.
Το έργο είναι ενταγμένο στο μέτρο «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Αστικής Ανάπτυξης σε τοπικές ζώνες μικρής κλίμακας – Ε.Τ.Π.Α.», με προϋπολογισμό 750.000 ευρώ. Το Κέντρο Νέων Τεχνολογιών θα στεγαστεί σε διώροφο κτίριο 360τ.μ με υπόγειο και σ’ αυτό θα φιλοξενηθούν επιχειρήσεις, οι οποίες ασχολούνται με τις νέες τεχνολογίες και τις υπηρεσίες που απορρέουν από αυτές, όπως: ανάπτυξη λογισμικού, υπηρεσίες ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ηλεκτρονικό εμπόριο, τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες κ.λ.π. Κατά τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν άμεσα πολλές νέες θέσεις εργασίας καθώς είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις νέας τεχνολογίας αναπτύσσονται με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς. Εξάλλου, ο κοινός χώρος φιλοξενίας θα βοηθήσει τις εταιρίες να αυξήσουν σταδιακά το βαθμό συνεργασίας μεταξύ τους, δημιουργώντας μια σειρά από ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες, που δεν θα απευθύνονται μόνο στην τοπική αγορά.
Ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας Παύλος Μαβίδης επισήμανε ότι πρόκειται για μια σπουδαία παρέμβαση, η οποία θα προσφέρει σημαντικές κοινωνικές ωφέλειες σε επίπεδο απασχόλησης, διανομής εισοδήματος και στήριξης της τοπικής οικονομίας στο Δήμο Νέας Ιωνίας. Ακόμη θα συμβάλλει στην οικιστική αναβάθμιση της περιοχής όπου θα δημιουργηθεί, δηλαδή στο κέντρο των Προσφυγικών στην περιοχή Ευαγγελίστριας και εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν άμεσα πολλές νέες θέσεις εργασίας, καθώς είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις νέας τεχνολογίας αναπτύσσονται με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς.
Απώτερος στόχος μέσα από τη λειτουργία του Κέντρου- όπου θα στεγαστεί το Τοπικό Αστικό Παρατηρητήριο, οι δράσεις ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης του πολίτη, ο κόμβος δικτύου οπτικών ινών (ευρυζωνικά δίκτυα) και οι δράσεις της πρότασης «Πολιτιστικές Διαδρομές» στη συγκεκριμένη περιοχή είναι η προσέλκυση νέων οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως στον τομέα του τουρισμού, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου