ΤΟΠΙΚΑ

Ανθρώπινες συνθήκες στο σχολείο τους…

ανθρώπινες-συνθήκες-στο-σχολείο-τους-851206

Το «κλείδωνε – ξεκλείδωνε» συνεχίζεται σε Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας. Χθες τα μαθητικά λουκέτα παρέμεναν σε 11 σχολικά κτίρια, ωστόσο υπήρξαν διαφοροποιήσεις ως προς τα σχολεία τα οποία συμμετείχαν στις καταλήψεις σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

Οι μαθητές του 2ου Λυκείου Ν. Ιωνίας πάντως επιστρέφουν από σήμερα στις αίθουσες διδασκαλίας, μετά τη συνάντηση που είχαν χθες εκπρόσωποί τους με την αντινομάρχη Παιδείας Νατάσσα Οικονόμου, στο γραφείο της, παρουσία του διευθυντή και εκπροσώπων των συλλόγων διδασκόντων και γονέων.
«Εφόσον δεν δεσμευθεί ο νομάρχης, έστω και στην εφημερίδα, για ικανοποίηση των αιτημάτων μας, το σχολείο θα παραμείνει κλειστό», προειδοποιούσαν οι μαθητές σε υπόμνημά τους.
Η συνάντηση με την αντινομάρχη Παιδείας κατέληξε στη «συμφωνία» ότι η ίδια θα εξετάσει τις αμέσως επόμενες ημέρες τα αιτήματα των μαθητών σχετικά με την κτιριακή κατάσταση του σχολείου και θα απαντήσει σύντομα γραπτώς, ενώ οι μαθητές θα επαναρχίσουν τα μαθήματά τους.
Οι μαθητές του 2ου Λυκείου Ν. Ιωνίας παρουσίασαν τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα και περιέγραψαν τις κακές συνθήκες λειτουργίας του σχολείου: διαρροή νερών από την ταράτσα, ανθυγιεινές συνθήκες στις τουαλέτες, ελλιπής θέρμανση στις αίθουσες, κίνδυνος ηλεκτροπληξίας από χαλασμένες πρίζες, έλλειψη επιστάτη από τον σχολικό χώρο.
Η αντινομάρχης Παιδείας ενημέρωσε ότι στο νέο πενταετές πρόγραμμα σχολικής στέγης περιλαμβάνεται έργο για τη ριζική ανακαίνιση του διδακτηρίου του πρώην Πολυκλαδικού ύψους 1.000.000 ευρώ.
Δεσμεύτηκε στους εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας ότι την επόμενη εβδομάδα κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών θα επισκεφθεί το σχολικό κτίριο, προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα, να τα ιεραρχήσει, να διαχωρίσει τις αναγκαίες παρεμβάσεις από εκείνες που θα γίνουν στο πλαίσιο της ανακαίνισης.
Με βάση την ενημέρωση των Τεχνικών Υπηρεσιών, η κ. Οικονόμου θα ενημερώσει με έγγραφό της τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου.
Οι εκπρόσωποι των μαθητών ενημέρωσαν και για τη δεύτερη κατηγορία των αιτημάτων της κατάληψης, των λεγόμενων ως «πανελλαδικών».
Η αντινομάρχης επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας δεν θα αποδώσει ευθύνες για τις καταλήψεις στους μαθητές, ούτε θα συμφωνήσει με απόψεις για υποκίνηση των κινητοποιήσεων.
Την ευθύνη, είπε, φέρουν τα αρμόδια υπουργεία, τα κόμματα, οι φορείς. Σημείωσε, ωστόσο, απευθυνόμενη στους μαθητές ότι όσα προβάλλονται ως πανελλαδικά αιτήματα δεν μπορούν να λυθούν από τη μία στιγμή στην άλλη και πως κάθε ημέρα κατάληψης αποβαίνει σε βάρος του δημόσιου σχολείου, με τους μαθητές να καλούνται να αναπληρώσουν πολύτιμες διδακτικές ώρες.

«Κλειστά»
σχολεία
Υπό κατάληψη, στο μεταξύ, τελούσαν χθες τα Λύκεια 1ο, 2ο, 5ο Βόλου, 1ο και 2ο, Ν. Ιωνίας, Τσαγκαράδας, Εσπερινό, τα ΕΠΑΛ 1ο και 2ο Βόλου και τα Γυμνάσια Ιωλκού και Τσαγκαράδας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου