ΤΟΠΙΚΑ

Το… στοίχημα του Ασφαλιστικού

το-στοίχημα-του-ασφαλιστικού-851206

Στη λογική του… Πάμε Στοίχημα έχουν αρχίσει και μπαίνουν τις τελευταίες μέρες όλο και περισσότεροι Έλληνες, αναζητώντας τα μελλούμενα από την Κυβέρνηση σ΄ ό,τι αφορά στην υλοποίηση των μέτρων που έχει προαναγγείλει για το ασφαλιστικό.
Άλλοι υποστηρίζουν ότι η Κυβέρνηση προχωρά σε επικοινωνιακούς ελιγμούς προκειμένου να αφουγκραστεί τις διαθέσεις της κοινής γνώμης, έτσι ώστε να υπάρχει στη συνέχεια η δυνατότητα για αναδίπλωση προκειμένου να μην τρωθεί η κυβερνητική εικόνα στο εκλογικό σώμα.
Από την άλλη υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι υπάρχουν «δεσμεύσεις « της Κυβέρνησης των Αθηνών απέναντι στις Βρυξέλλες ότι μέσα στο 2008 θα προχωρήσει σε μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, επισημαίνοντας παράλληλα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ότι ο νέος προϋπολογισμός εγκρίθηκε από την Κοινότητα με την παραπάνω δέσμευση εκ μέρους του Έλληνα υπουργού Εθνικής Οικονομίας.
Ίσως η απάντηση στο παραπάνω δίλημμα να κρύβεται στην πρακτική που έχουν υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα και που δυστυχώς είναι μία μεταρρύθμιση επί το χείρον , σ΄ ό,τι αφορά στις συντάξιμες αποχές των ασφαλισμένων . Πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η «μεταρρύθμιση» που πέρασε πρόσφατα από την ιταλική Γερουσία και η οποία προβλέπει την αύξηση των ορίων ηλικίας από τα 57 έτη στα 60, το 2011, με υποχρεωτικές εισφορές 36 ετών καθώς και με την υιοθέτηση και άλλων μέτρων που αφορούν στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου