ΤΟΠΙΚΑ

ΕΔΕ κατά Ζαχαρόπουλου από 5η ΥΠΕ

εδε-κατά-ζαχαρόπουλου-από-5η-υπε-15012

Ενορκη Διοικητική Εξέταση, με εντολή του Υπουργείου Υγείας, διέταξε χθες η 5η Υγειονομική Περιφέρεια μετά τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες μέρες στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η ΕΔΕ ξεκίνησε αμέσως με επικεφαλής τον Υποδιοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και υπηρεσιακούς παράγοντες της 5ης ΥΠΕ που μετέβησαν στο Νοσοκομείο Βόλου για να ερευνήσουν τις καταγγελίες κατά του Διοικητή Αρ. Ζαχαρόπουλου που έχουν κάνει οι γιατροί για βιοπραγίες και μη σωστή διοίκηση του ΓΝΒ με αφορμή αποφάσεις που έχει λάβει το διοικητικό συμβούλιο το τελευταίο διάστημα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και χθες το πρωί υπήρξε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων και γιατρών έξω από το γραφείο του Διοικητή, ο οποίος παρέμεινε μέσα στο γραφείο του.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος είχε προκηρύξει για χθες 4ωρη στάση εργασίας προκειμένου να συμμετέχουν οι γιατροί στην κινητοποίηση έξω από το γραφείο του Διοικητή, η χθεσινή ωστόσο μέρα τα πνεύματα ήταν ήρεμα και σε τίποτα δεν θύμισε τις σκηνές απείρου κάλλους που εκτυλίχθηκαν προχθές μπροστά από το γραφείο του κ. Ζαχαρόπουλου.

Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας Νίκος Χαυτούρας για μία ακόμη φορά επανέλαβε χθες ότι το Νοσοκομείο δεν μπορεί να διοικηθεί από τον κ. Ζαχαρόπουλο στον οποίο καταλόγισε «παραβατική συμπεριφορά και κάλεσε τον Υπουργό Υγείας για μία ακόμη φορά να κάνει πράξη άμεσα την απόφασή του για απομάκρυνσή του».

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους και χθες κατέστησαν σαφές ότι αν ο διοικητής δεν αλλάξει στάση και δεν βοηθήσει στις διαδικασίες αυτοεξαιρούμενος από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ για να μπορέσει να συγκληθεί το συμβούλιο , οι ίδιοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Tέλος επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας με την οποία ζητά την απομάκρυνση του κ. Ζαχαρόπουλου απέστειλε ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάρις Μουτσινάς. Ο βουλευτής Μαγνησίας αναφέρει ότι «τις τελευταίες ημέρες το Νοσοκομείο Βόλου, από την συμπεριφορά του φερόμενου πλέον ως Διοικητή, έχει αναδειχθεί σε πεδίο προπηλακισμών, με διαρκή περίπου αστυνομική παρουσία και υπογραμμίζει ότι «η παραμονή του φερόμενου ως Διοικητή προκαλεί μόνον προβλήματα στην λειτουργία του Δημόσιου Νοσοκομείου σε εποχή κατά την οποία υπάρχει σωρεία οικονομικών προβλημάτων. Το χειρότερο είναι ότι με την συμπεριφορά του απέναντι στους εργαζόμενους που δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, ιδιαίτερα απέναντι στους γιατρούς, δυσχεραίνει υπερβολικά την εμπέδωση κλίματος ηρεμίας και συνεργασίας που είναι αναγκαίες στις ημέρες αυτές ώστε με συλλογικότητα και αλληλεγγύη να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου