ΤΟΠΙΚΑ

Αποξήλωση του αγάλματος του Κενταύρου στην Αγριά

αποξήλωση-του-αγάλματος-του-κενταύρο-15705

Την αποξήλωση του αγάλματος του «Κενταύρου» στην Αγριά και των κιγκλιδωμάτων που τοποθετήθηκαν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, ζητά να αναλάβει ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Νίκος Μόσχος, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Μαγνησίας με σχετική επιστολή του.

Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή πρέπει να γίνει αποξήλωση του αγάλματος για το οποίο ο Δήμος πληρώνει πρόστιμο για την κατασκευή και διατήρηση και προτείνει να τοποθετηθεί ξανά σε χώρο που θα έχουν παρθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΕΠΑΕ κλπ).

Ο σύλλογος Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας παράλληλα εκφράζει την αντίθεση του για την «περίφραξη» του πεζοδρομίου έμπροσθεν της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, στη διασταύρωση των οδών Γ. Καρτάλη και Ροζού, τονίζοντας ότι παρεμποδίζει την διέλευση των πεζών από το ένα οικοδομικό τετράγωνο στο άλλο και ζητούν την άμεση ενεργοποίηση της υπηρεσίας του Δήμου για την εφαρμογή των διατάξεων και την απομάκρυνση των παρανόμων περιφράξεων.

Χαρακτηριστικά ο Σ.Α.Μ τονίζει «η ομαλή και ανεμπόδιστη κυκλοφορία των πεζών και των ΑΜΕΑ, στους κοινόχρηστους χώρους – πεζοδρόμια της πόλη μας και πολύ περισσότερο έμπροσθεν μιας Δημόσιας Υπηρεσίας, είναι υποχρέωση όλων μας. Παρακαλούμε επίσης να ελέγξετε κατά πόσο έγινε σωστή εφαρμογή της μελέτης, η οποία είχε προσκομισθεί στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας».

Τέλος ο Σύλλογος συγχαίρει και στηρίζει τον αντιδήμαρχο στο θέμα της εφαρμογής της κανονιστικής διάταξης του Δήμου Βόλου που αφορά τα τραπεζοκαθίσματα αλλά και για την άμεση απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών από τους κοινόχρηστους χώρους (πλαστικές διαφάνειες – νάιλον), «τα οποία δημιουργούσαν εικόνα «παραγκούπολης» ιδιαίτερα στο παραλιακό μέτωπο της πόλης μας», επισημαίνουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου