ΤΟΠΙΚΑ

Πρεσβευτής του Πηλίου στο εξωτερικό

πρεσβευτής-του-πηλίου-στο-εξωτερικό-15714

Το εμπορικό χρώμα της Ελλάδας εκπροσώπησε στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση βιολογικών προϊόντων του εξωτερικού, η ελληνική επιχείρηση Pelion Natural Soap του Νίκου Δόβα που λειτουργεί στον Πλατανιά του Νοτίου Πηλίου και παράγει βιολογικά σαπούνια.

Δυναμικό άνοιγμα επιχειρεί με επιτυχία στη Γερμανική αγορά η συγκεκριμένη επιχείρηση της περιοχής μας, η οποία συμμετείχε στην παγκόσμια έκθεση βιολογικών προϊόντων Biofach-Vivaness που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Νυρεμβέργη.

Η συμμετοχή της παραπάνω εταιρίας στη συγκεκριμένη διεθνή έκθεση σημείωσε μεγάλη επιτυχία και οι επαφές που πραγματοποίησε ο κ. Δόβας με επιχειρηματίες της Γερμανίας, ανοίγουν νέους δρόμους προώθησης των προϊόντων από το νότιο Πήλιο, στις αγορές του εξωτερικού.

Παρά το γεγονός ότι είναι νεοσύστατη εταιρεία, εντούτοις, τα χειροποίητα βιολογικά σαπούνια που παράγει από βιολογικό ελαιόλαδο, αρωματικά φυτά και βότανα κατακτούν με την υψηλή τους ποιότητα σημαντική θέση στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού.

Εχοντας ως βάση την άριστη ποιότητα των πιστοποιημένων προϊόντων της ως eco bio-cosmetic, η ίδια εταιρία τόλμησε, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, και έθεσε ως κύριο στόχο και προτεραιότητα, την εξωστρεφή παρουσία της στις αγορές του εξωτερικού και την συμμετοχή της σε εκθέσεις μεγάλου βεληνεκούς ως αναφορά την προβολή των προϊόντων της.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συμμετοχή στην μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο Βιολογικών και Καλλυντικών Προϊόντων της Νυρεμβέργης. Καταθέτοντας τις απόψεις του ο δημιουργός της εταιρείας, Νίκος Δόβας υπογραμμίζει ότι «το ενδιαφέρον για τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα που πληρούν υψηλές προδιαγραφές ήταν πολύ μεγάλο.

Σπουδαίο είναι επίσης το γεγονός ότι μεγάλες εταιρείες που εξωτερικού, ενδιαφέρονται για νέα προϊόντα από νέες και μικρές βιοτεχνίες στο χώρο των βιολογικών και καλλυντικών προϊόντων». Ο ίδιος προσθέτει παράλληλα ότι «δυστυχώς οι ελληνικές συμμετοχές στην έκθεση VIVANESS ήταν σχεδόν ανύπαρκτες. Μόνο δύο επιχειρήσεις συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς, εμείς και μία επιχείρηση από την Κρήτη. Σε αντίθεση, πολύ έντονες παρουσίες είχαν η Ιταλία, η Ισπανία, η Γερμανία η Τουρκία κλπ».

Παρόλα αυτά, «οι προσπάθειες εξωστρέφειας, οι επαφές, οι γνωριμίες και η εμπειρία που αποκτάται σε πρώτη φάση σε τέτοιες παγκόσμιες συναντήσεις, είναι τα μεγαλύτερα εφόδια για την χάραξη της πορείας της πολλά υποσχόμενης, νέας αλλά δυναμικής επιχείρησης από το Νότιο Πήλιο.

Η διεθνής προβολή των βιολογικών χειροποίητων σαπουνιών μας www.pelionnaturalsoap.gr, με πιστοποίηση από τον Πανευρωπαϊκό Φορέα ICEA ως eco bio-cosmetic, είναι ένα ακόμα βήμα για τη βελτίωση της ποιότητάς τους γεγονός που αποβαίνει προς όφελος όλων» προσθέτει ο ίδιος.

Ο κ. Δόβας, ο οποίος επεκτείνει την επαγγελματική του δραστηριότητα και στο πεδίο των βιολογικών προϊόντων υψηλής ποιότητας για ξενοδοχεία, προτρέποντας παράλληλα τους επιχειρηματίες της περιοχής μας «να τολμήσουν να βγουν στο εξωτερικό, να προβάλουν τα προϊόντα τους και να δικτυωθούν με τις διεθνείς αγορές, διότι «ο τολμών νικά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου