ΤΟΠΙΚΑ

Χάος στο Νοσοκομείο

χάος-στο-νοσοκομείο-15955

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν χθες έξω από το γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου χθες το πρωί. Για τέσσερις και πλέον ώρες 100 περίπου γιατροί και εργαζόμενοι είχαν «αποκλείσει» το διάδρομο που οδηγεί στο γραφείο του κ. Ζαχαρόπουλου με τον ίδιο να βρίσκεται μέσα «κλειδωμένος» και απ’ έξω η Αστυνομία να προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα. Για αρκετές ώρες αυτό το «χάος» ωστόσο προκάλεσε ανωμαλίες και στη λειτουργία του Αχιλλοπούλειου.

Καθολικό αίτημα της κατάληψης έξω από το γραφείο του Διοικητή, να εφαρμοστεί η απόφαση του Υπουργού Υγείας και να αποχωρήσει ο κ. Ζαχαρόπουλος. Τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα κάποια στιγμή, όταν ο κ. Ζαχαρόπουλος άνοιξε την πόρτα του για να εισέλθουν οι δημοσιογράφοι να κάνει δηλώσεις. Μαζί επιχείρησε να εισέλθει αντιπροσωπεία των γιατρών που ζητούσε νωρίτερα να τον δεί και αφού ο κ. Ζαχαρόπουλος δεν το δέχτηκε επικράτησε πανζουρλισμός. Ο κ. Ζαχαρόπουλος να προσπαθεί να κλείσει την πόρτα, οι γιατροί να προσπαθούν να μπούν μέσα και στη μέση Αστυνομία και δημοσιογράφοι. Ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ Νίκος Χαυτούρας έπεσε στο έδαφος καταγγέλλοντας ότι απωθήθηκε από τον Διοικητή, ο κ. Αλ. Δούρας ζήτησε να συλληφθεί ο κ. Ζαχαρόπουλος και οι συγκεντρωμένοι φώναζαν ρυθμικά συνθήματα όπως «Έξω- Έξω…» που είχαν αποδέκτη τον Διοικητή.

Με την παρέμβαση του Διοικητή του Α.Τ Βόλου κ. Μαρκογιαννάκη τελικά απετράπησαν τα χειρότερα.

«Αποκλεισμός…

Γιατροί και εργαζόμενοι, εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας με τον πρόεδρο κ. Δραμητινό, βρίσκονταν έξω από το γραφείο του Διοικητή από τις 8 περίπου το πρωί. Την ίδια ώρα ο κ. Ζαχαρόπουλος είχε μεταβεί στο γραφείο του εν όψει της συνεδρίασης του Δ.Σ που ήταν προγραμματισμένο για τις 11.30 το πρωί.

Οι συγκεντρωμένοι δήλωναν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν από το χώρο αλλά διευκρίνισαν ότι δεν είχαν σκοπό να παρεμποδίσουν την συνεδρίαση του συμβουλίου και ζήτησαν να συναντήσουν το Διοικητή για να του μεταφέρουν το αίτημά τους να απομακρυνθεί.

Παράλληλα ενημέρωσαν και το Υπουργείο Υγείας για τις εξελίξεις και όπως τόνισαν στα ΜΜΕ αναμένεται τις επόμενες ώρες να λάβει τέλος αυτή η κρίση και να δημοσιευθεί το ΦΕΚ που θα σηματοδοτεί και την οριστική αποχώρηση Ζαχαρόπουλου.

«Υπάρχει η προφορική εντολή του εισαγγελέα να μην παρακωλυθεί το Δ.Σ. το οποίος εμείς δεν προτιθέμεθα να παρακωλύσουμε. Υποβάλλεται μήνυση από τους δικηγόρους της ΕΙΝΚΥΜ για παρακώλυση της λειτουργίας του Νοσοκομείου. Δεν στοιχειοθετείται το αυτόφωρο αδίκημα, αλλά έχει δοθεί εντολή στους δικηγόρους στα δικαστήρια για μήνυση εναντίον του κ. Ζαχαρόπουλου για παρακώλυση της λειτουργίας του Νοσοκομείου. Έχει καταλάβει το γραφείο του Διοικητή που δεν είναι σπίτι του. Είναι δημόσιος χώρος και υποχρεούται να δεχτεί το Σύλλογο των Εργαζομένων και το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου. Ζητήσαμε συνάντηση και την αρνείται», κατήγγειλε το μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου των γιατρών ΓΝΒ Αλ. Δούρας.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ μέχρι να φύγει ο διοικητής. Δε γίνεται άλλο να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ο Διοικητής είναι κολλημένος στην καρέκλα του εξυπηρετώντας μόνο τα δικά του συμφέροντα κι ίσως κι άλλα συμφέροντα. Τα συμφέροντα του βολιώτικου λαού είναι μακριά από τα συμφέροντα το Διοικητή. Εμείς θα είμαστε εδώ μέχρι να αποχωρήσει και να αλλάξει σελίδα το Νοσοκομείο. Περιμένουμε άμεσες ενέργειες από το Υπουργείο. Η μήνυση που καταθέσαμε είναι ότι ο διοικητής μη δεχόμενος τις επιτροπές των θεσμικών οργάνων παρακωλύει τη λειτουργία του Νοσοκομείου» σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος ΕΙΝΚΥΜ κ. Ν. Χαυτούρας.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ματθαίος Δραμητινός από την πλευρά του επισήμανε ότι η διάθεση όλων των εργαζομένων των γιατρών και του βολιώτικου λαού είναι να δουλέψει το Νοσοκομείο και υπάρχει η πεποίθηση ότι πλέον πρέπει να φύγει ο κ. Ζαχαρόπουλος από την καρέκλα που έχει γραπωθεί» και κάλεσε το Υπουργείο να δώσει άμεσα λύση.

Στο ίδιο ύφος ήταν και οι δηλώσεις της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Φούλη Τσιώμου δήλωσε την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να παραμείνουν έξω από το γραφείο του διοικητή, μέχρι το υπουργείο Υγείας να δώσει λύση.

«Καταλύουν την έννομη τάξη»

«Πρόκειται για σύγκρουση της νομιμότητας με την παραβατικότητα. Η παραβατικότητα, ακόμη κι αν συγκεντρώνει κάποιο πλήθος, δεν μπορεί να υπερισχύει. Εδώ έχουμε συνθήκες κατάλυσης της έννομης διοικητικής τάξης» υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Ζαχαρόπουλος στις δηλώσεις του μετά το επεισόδιο έξω από το γραφείο του.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι μέλη της Διοίκησης «είναι συντονισμένα με στις δράσεις των φωνασκούντων, εδώ και ένα μήνα και ότι υπονομεύουν τη συνεδρίαση του Δ.Σ., με αποτέλεσμα να μην παίρνονται αποφάσεις, σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου, διακινδυνεύοντας τη ζωή των ασθενών και πιθανώς να προκαλέσουν και παρεμβάσεις τρίτων που έχουν έννομα συμφέροντα (όπως προμηθευτές που μένουν απλήρωτοι), και αυτό όπως τόνισε «δημιουργεί συνθήκες αναξιοπιστίας του Νοσοκομείου, με ότι αυτό συνεπάγεται».

Ο ίδιος επίσης τόνισε ότι υπερασπίζεται μέσα από τον θεσμικό του ρόλο ως διοικητής και πρόεδρος του Νοσοκομείου Βόλου τη λειτουργία του Ιδρύματος για την προστασία των ασθενών και των εννόμων συμφερόντων τρίτων και καταλήγοντας στις δηλώσεις του ανέφερε «Το Δ.Σ. και τα διοικητικά όργανα δεν καταργούνται με συνθήματα και φωνασκίες. Η θα υπάρχει έννομη διοικητική τάξη και θα τη σέβονται όλοι ή ας πάμε σε μια γενικευμένη ανομία, που ο καθένας θα είναι ο νόμος και θα επιβάλει τη δική του βούληση. Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα σε κράτος δικαίου».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

φώτο: Ηλίας Καράτσαλος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου