ΤΟΠΙΚΑ

Αποσύρεται από το πρωτάθλημα μπάσκετ ο Ολυμπιακός;

αποσύρεται-από-το-πρωτάθλημα-μπάσκετ-851206

Πριν από δέκα χρόνια περίπου διαλύθηκε το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου. Η ομάδα που είχε κάνει γνωστή την Μαγνησία στην Ευρώπη και ήταν το μοναδικό τμήμα που εκροσωπούσε επάξια σε επίπεδο ομαδικού αθλητισμού τον Βόλο σε ευρωπαϊκό κύπελλο, έπαψε να υφίσταται όταν κάποιοι δεν σεβάστηκαν την ιστορία του και τις διακρίσεις του και αποφάσισαν να το… σβήσουν από το χάρτη. Τώρα φαίνεται πώς είναι η στιγμή του ανδρικού τμήματος καλαθοσφαίρισης να προσθέσει μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του ένδοξου συλλόγου.
Το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα και το γεγονός ότι οι παίκτες παραμένουν απλήρωτοι οδηγεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τον Ολυμπιακό στην απόσυρση από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής μπάσκετ. Οι παίκτες αποφάσισαν να μην κατέβουν στον επόμενο αγώνα με τον Αλιμο, ενώ ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Τάκης Σταυρίδης «σηκώνει τα χέρια ψηλά» και δηλώνει ότι η ομάδα θα αποσυρθεί από το πρωτάθλημα, αφού δεν υπάρχει βοήθεια από πουθενά και παράλληλα το έμψυχο δυναμικό της δεν δείχνει σημάδια ανάκαμψης και είναι πολύ δύσκολο να αποφύγει τον υποβιβασμό στην Γ’ Εθνική.
Ο Ολυμπιακός παραμένει χωρίς προπονητή μετά την παραίτηση του Γιώργου Βλιώρα, ενώ προπονήσεις δεν γίνονται, αφού οι καλαθοσφαιριστές πραγματοποιούν αποχή. «Αν δεν μας δοθούν τα οφειλόμενα, δεν κατεβαίνουμε στον αγώνα με τον Αλιμο. Αυτό είναι κοινή απόφαση όλων των παικτών και δεν πρόκειται αυτή την φορά να κάνουμε πίσω», δηλώνουν οι καλαθοσφαιριστές.
Ο υπεύθυνος του τμήματος μπάσκετ Γιάννης Καραθάνος είχε συνάντηση με τον Τάκη Σταυρίδη προκειμένου να τον πείσει να βοηθήσει την ομάδα, αλλά εκείνος εμφανίζεται αμετάπειστος και φαίνεται πώς έχει πάρει και ο ίδιος τις αποφάσεις του.
Σίγουρα η παρουσία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα είναι απογοητευτική φέτος. Οι ερυθρόλευκοι μετρούν οκτώ ήττες σε ισάριθμα ματς και βρίσκονται στον πάτο της βαθμολογίας. Η παραμονή τους κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη, από κει και πέρα όμως η απόσυρση της ομάδας από την Β’ Εθνική θα αποτελέσει μια από τις ντροπιαστικότερες στιγμές στην ιστορία του συλλόγου… Οι φίλαθλοι έχουν «απορροφηθεί» στην συγχώνευση των δυο Ολυμπιακών στο ποδόσφαιρο και δεν αντιδρούν μέχρι σήμερα, την ώρα που ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός μαραζώνει… Το τμήμα μπάσκετ δεν φαίνεται να γλιτώνει από την διάλυση, ενώ εκεί οδηγείται σιγά σιγά και το τμήμα χάντμπολ…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου