ΤΟΠΙΚΑ

«Τριβές» για την παράκαμψη Μετοχίου

τριβές-για-την-παράκαμψη-μετοχίου-851206

Αγνοώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής και παρά το γεγονός ότι υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για αναστολή των εργασιών του οδικού έργου “παράκαμψη Μετοχίου”, ο δήμαρχος Αργαλαστής Μιλτιάδης Γαϊτανάς επανέφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.
Ο δήμαρχος Αργαλαστής, υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα του έργου, εισηγήθηκε να προβεί ο Δήμος σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες κατασκευής του περιφερειακού δρόμου Μετοχίου.
Ουσιαστικά η δημοτική αρχή προτίθεται να καταθέσει αίτηση άρσης της προσωρινής απόφασης του ΣΤΕ στην Επιτροπή Αναστολών μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης που δεν έχει ακόμη εκδοθεί.
Το θέμα αναμένεται να προκαλέσει νέο γύρο αντιπαραθέσεων μεταξύ της δημοτικής αρχής Αργαλαστής και των κατοίκων του Μετοχίου καθώς περίοικοι της περιοχής κατέθεσαν προσέφυγαν στο ΣΤΕ
Οι εργασίες για τη διάνοιξη της οδικής αρτηρίας μεταξύ Αργαλαστής και Λαύκου, η οποία θα παρακάμπτει το Μετόχι, ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο.
Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Μετοχίου και κάτοικοι της περιοχής αντιτίθεται στη νέα χάραξη, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να βελτιωθεί ο αγροτικός χωματόδρομος που διασχίζει τον οικισμό, μήκους ενός χιλιομέτρου.

Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι μιλούν για οικολογική καταστροφή του δάσους, για προβλήματα ηχορύπανσης, λόγω της μικρής απόστασης του δρόμου από τα σπίτια τους και για διπλάσιο μήκος του έργου.

Ως κυριότερο πρόβλημα, υποστηρίζουν, είναι η μόλυνση της φυσικής πηγής, από τα σκουπίδια που θα πετούν διερχόμενοι οδηγοί οχημάτων, αλλά και από την οικοδόμηση οικοπέδων.

Η κατασκευή του οδικού έργου είναι ενταγμένη στο 3ο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας.

Για αρκετά χρόνια μετά το σχεδιασμό του είχε μείνει σε επίπεδο μελετών, λόγω της αμφισβήτησης που συναντούσε από μερίδα κατοίκων της περιοχής, ενώ οι αντιδράσεις επανήλθαν μετά τη δημοπράτηση και την εγκατάσταση του εργολάβου.

Το οδικό έργο, συνολικού μήκους 2.700 μέτρων, έχει προϋπολογισμό 1,7 εκ. ευρώ και στόχος ήταν να δοθεί σε κυκλοφορία πριν από το επόμενο καλοκαίρι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου