ΤΟΠΙΚΑ

Επιχείρηση – λακκούβα

επιχείρηση-λακκούβα-17553

Από τη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας ξεκίνησε η επιχείρηση – λακκούβα του Δήμου Βόλου που αφορά στο 2012 και έλαβε παράταση για να ξεκινήσει τώρα, ώστε να παραμείνει ανοικτό για όλη τη χρονιά.

Από την ερχόμενη εβδομάδα οι εργασίες θα επεκταθούν στο Βόλο, όπως και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου, ενώ οι Τεχνικές Υπηρεσίες ετοιμάζουν κανονισμό για τις φθορές και τομές από άλλους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό, ώστε να αποφεύγεται το ράβε – ξήλωνε στους δρόμους.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Φώτη Λαμπρινίδη ξεκίνησε χθες από τη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας το έργο συντήρησης οδοποιίας, που μόνο για τη Νέα Ιωνία είναι προϋπολογισμού 100.000 ευρώ και μετά την έκπτωση η δαπάνη θα είναι της τάξης των 53.000 ευρώ που θα καλυφθεί από τη ΣΑΤΑ του 2012, τα χρήματα της οποίας εκταμιεύτηκαν τις τελευταίες μέρες του Δεκεμβρίου.

Οι αντιδράσεις τόνισε ότι στο πλαίσιο της μελέτης, προβλέπονται συντηρήσεις και αποκαταστάσεις τόσο δρόμων, όσο και πεζοδρομίων. Αρχικά οι εργασίες προβλέπουν εκσκαφή στα σημεία που υπάρχουν λακκούβες, τοποθέτηση 3Α και επικάλυψη με ψυχρό ασφαλτόμιγμα, ενώ όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα πέσει ασφαλτοτάπητας στα σημεία που έγιναν οι επεμβάσεις. Με τους περιορισμένους πόρους που διαθέτουμε ιεραρχούμε και δίνουμε προτεραιότητα στα σημεία όπου υπάρχει πρόβλημα» ήταν η δήλωση του Αντιδημάρχου Φώτη Λαμπρινίδη.

Χθες, πρώτη μέρα των εργασιών, από τον ανάδοχο στη Νέα Ιωνία έγιναν δώδεκα σημειακές παρεμβάσεις σε δρόμους που δέχονται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και έχουν βαθμό επικινδυνότητας, όπως ανάφερε ο Αντιδήμαρχος.

Συγκεκριμένα έγιναν παρεμβάσεις στην οδό Εθνικών Αγώνων, όπου στο ύψος του στρατοπέδου Γεωργούλα έγιναν αποκαταστάσεις του οδοστρώματος, στην οδό Ανδρομάχης, στη διασταύρωση Καζαντζάκη – Βενιζέλου, καθώς και κατά μήκος της οδού Βενιζέλου. Ακόμη έγιναν παρεμβάσεις στη διασταύρωση Καισαρείας – Χρ. Λούλη, Μαγνησίας – Δημοκρατίας και στην Αγίου Διονυσίου, μεταξύ Μ. Μερκούρη και Μαγούλας.

Στη Δυτική Νέα Ιωνία έγιναν σημειακές παρεμβάσεις στις οδούς Αγίας Σοφίας, Οδεμησίου, Σάμου και Περίνθου καθώς και στη διασταύρωση Παρασκευοπούλου – Φυτόκου όπου υπήρχε λακκούβα στους σηματοδότες.

Σημειώνεται ότι η επικάλυψη των σημείων που επισκευάστηκαν θα καλυφθούν με ασφαλτοτάπητα όταν βελτιωθεί ο καιρός, όπως προβλέπεται και από τη σχετική μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Ανάλογες παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα τόσο στο Βόλο, όσο και στα υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες. Εξάλλου αυτή την περίοδο οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου επεξεργάζονται κανονισμό για τις τομές και τις φθορές που προκαλούν οι διάφοροι Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, φυσικό αέριο, ΔΕΥΑΜΒ).

Όπως εξήγησε ο κ. Λαμπρινίδης σκοπός του νέου κανονισμού είναι να συντονίζει τις Υπηρεσίες, ώστε να αποφεύγεται τα συνεχόμενα ράβε – ξήλωνε στους δρόμους. Επίσης στον κανονισμό προβλέπεται ότι οι Οργανισμοί που προκαλούν τομές και φθορές στο οδόστρωμα θα καλούνται να καταβάλλουν στο Δήμο το κόστος των ζημιών που προκαλούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου