ΤΟΠΙΚΑ

Ολα θα κριθούν τη Δευτέρα

ολα-θα-κριθούν-τη-δευτέρα-17567

Με ήπια μορφή συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες του Αερινού, παραμένοντας στο μπλόκο τους με τα αγροτικά τους μηχανήματα και περιμένοντας τη συνάντηση των αγροτών με κυβερνητικό κλιμάκιο, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Οι αγρότες του Αερινού, όπως αναφέρουν, δεν τάσσονται υπέρ της λογικής τού «όλα ή τίποτα», αντιθέτως αναφέρουν ότι σκοπός της συνάντησης με το κυβερνητικό κλιμάκιο θα πρέπει να είναι η υλοποίηση όσων περισσότερων αιτημάτων γίνεται. Αποφάσεις ωστόσο για το αν θα επιστρέψουν στα χωράφια τους ή αν θα παραμείνουν στον κόμβο του Αερινού θα παρθούν το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Δημήτρης Σπαθής δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Δεν ζητάμε παροχές. Δεν είμαστε επαίτες. Αγωνιζόμαστε για να συνεχίσουμε να παράγουμε, για να παραμείνουμε στον τόπο μας και στη γη μας», ενώ προσθέτει ότι οι αγρότες της Μαγνησίας έχουν τα ίδια αιτήματα με όλους τους αγρότες της χώρας, ζητώντας «ένα αγροτικό τομέα που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, έναν αγροτικό τομέα που θα παράγει εθνικό πλούτο».

Ακόμη λένε το δικό τους “όχι” «στις πολιτικές της εξαθλίωσης, της ταπείνωσης και του αφανισμού των αγροτών».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, από χθες μέχρι τη Δευτέρα (25-02-2013) και ώρα 13.45, παρατείνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Νίκαιας (χ/θ 346+400) έως τον κόμβο Βιοκαρπέτ (Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης), λόγω συγκέντρωσης αγροτών με γεωργικούς ελκυστήρες.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας: 2410 -683168, 2410-683169.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου