ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιγμα σε περισσότερες χώρες

ανοιγμα-σε-περισσότερες-χώρες-17599

Σε… υψηλές πτήσεις από τον ερχόμενο Μάρτιο το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου με στόχο να διπλασιάσει την επιβατική κίνηση σε σχέση με πέρυσι, αλλά και να θέσει καλύτερες προϋποθέσεις για δρομολόγια όλο το χρόνο με άνοιγμα σε ακόμη περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Ο χάρτης των προορισμών για φέτος θα περιλαμβάνει Φρανκφούρτη, Μιλάνο, Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, Βιέννη, Γενεύη και ίσως και άλλους προορισμούς, ανοίγοντας παράθυρο σε σημαντικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Ρεπορτάζ: Αθηνά Τσιργή

Από την 31 Μαρτίου η αεροπορική εταιρία Ryanair θα «απογειώνεται» και φέτος στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου με 6 συνολικά πτήσεις μέσα στην εβδομάδα. Ειδικότερα θα πραγματοποιούνται δύο πτήσεις προς την Φρανκφούρτη, δύο προς το Μιλάνο και δύο προς τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του αερολιμενάρχη κ. Κώστα Ευσταθίου μέσα στο Μάιου θα πραγματοποιούνται στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου 15 πτήσεις.

Παράλληλα μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να ξεκινήσουν πτήσεις από την εταιρία Flyniki με πτήσεις προς την Βιέννη κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, από την αεροπορική εταιρία Transavia θα γίνονται πτήσεις κάθε Παρασκευή προς Άμστερνταμ, ενώ παράλληλα θα γίνονται πτήσεις και από άλλες εταιρίες.

Από την πλευρά του ο αερολιμενάρχης κ. Ευσταθίου τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι με την αναβάθμιση του αεροδρομίου θα εξυπηρετείται ολόκληρη η Κεντρική Ελλάδα: «Εκτιμώ ότι με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες μπορεί να αυξηθεί κατά πολύ η μεταφορά τουρισμού και να πυκνώσουν τα δρομολόγια».

Ωστόσο διευκρίνισε ότι σαν περιοχή θα πρέπει να πλασάρουμε σωστά το τουριστικό προϊόν, διότι για να επιλέξει μια εταιρία την περιοχή θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Εργασίες στον αεροδιάδρομο

Μέσα στον Απρίλιο θα πραγματοποιηθούν επίσης εργασίες για τοποθέτηση καινούργιου τάπητα στον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου σε περίπου 3 χλμ., ωστόσο να τονιστεί μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες θα λειτουργεί ο δεύτερος αεροδιάδρομος του αεροδρομίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου