ΤΟΠΙΚΑ

Λύση για τα αδέσποτα του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου

λύση-για-τα-αδέσποτα-του-δήμου-ζαγοράς-17910

Στειρώσεις αδέσποτων μέσα στην εβδομάδα

Οριστική λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων προωθεί ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου μετά από σειρά συζητήσεων με τον Δήμο Βόλου αλλά και τον Φιλοζωικό Σύλλογο «Κόσμος και Φύση». Συγκεκριμένα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα μεταφερθούν αρκετά αδέσποτα του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στη Νέα Ιωνία.

Τα αδέσποτα θα εμβολιαστούν και θα στειρωθούν από ειδικευμένο κτηνίατρο. Παράλληλα στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου βρίσκονται υπό σύσταση δύο Φιλοζωικές Ομάδες από εθελοντές της περιοχής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί εξ’ ολοκλήρου το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων.

Από την πλευρά η αρμόδια αντιδήμαρχος Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Μαρία Σαμαρά αναφέρει χαρακτηριστικά : «Κάνουμε μια προσπάθεια σε συνεργασία και με άλλους φορείς για λύση στο θέμα των αδέσποτων. Αυτή η προσπάθεια γίνεται εν όψει την τουριστικής περιόδου».

Η Δημοτική Αρχή ευελπιστεί να δοθεί τέλος στο μακροχρόνιο πρόβλημα και καλεί τους δημότες μικρούς και μεγάλους να συμπεριφέρονται με σεβασμό και αγάπη στους τετράποδους φίλους μας ενώ στους ιδιοκτήτες ζώων να μην τα εγκαταλείπουν. Πέρσι άλλωστε είχε δημιουργηθεί πρόβλημα στο Χορευτό με τα αδέσποτα ζώα της περιοχής, αφού τουρίστες είχαν μείνει έκπληκτοι από τις εικόνες εγκατάλειψης ζώων στην περιοχή.

Συγκεκριμένα τουρίστες είχαν καταγγείλει ότι δεκάδες αδέσποτα σκυλιά, συχνά άρρωστα ή τραυματισμένα, περιφέρονται στα σπίτια και στα εστιατόρια του χωριού, στην προσπάθειά τους να βρουν τροφή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου