ΤΟΠΙΚΑ

Κοινωνικό ιατρείο στη Ζαγορά Θα λειτουργήσει μέχρι την Άνοιξη

κοινωνικό-ιατρείο-στη-ζαγορά-θα-λειτο-17915

Λύση στους ανασφάλιστους πολίτες του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου θα δώσει το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης, που αναμένεται να λειτουργήσει στην περιοχή μέχρι την Άνοιξη. Το Κοινωνικό Ιατρεία θα στεγαστεί στο παλιό νηπιαγωγείο του Κασσαβέτειου Κληροδοτήματος στη Ζαγορά.

Το εγχείρημα του Κοινωνικού Ιατρείου θα υλοποιηθεί από το Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Βόλου, το Κ.Υ. Ζαγοράς, τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας αλλά και ιδιώτες γιατρούς της περιοχής και πρωταρχικός στόχος του θα είναι η δωρεάν παροχή ιατρικής περίθαλψης, φροντίδας και εξετάσεων σε άπορους και ανασφάλιστους δημότες και κάτοικους των Δημοτικών Ενοτήτων Ζαγοράς και Μουρεσίου.

Κυρίαρχη προτεραιότητα του Κοινωνικού Ιατρείου θα είναι η στήριξη των απόρων και ανασφάλιστων δημοτών και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής στην παροχή ιατρικής περίθαλψης. Η δομή θα στεγάζεται και θα λειτουργεί στη Δημοτική Ενότητα Ζαγοράς, ωστόσο θα καλύπτει με τη δωρεάν παροχή ιατρικής περίθαλψης τους δημότες και τους κάτοικους και της αντίστοιχης Μουρεσίου.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Μαρία Σαμαρά το κτίριο του παλιού νηπιαγωγείου θα ανακαινιστεί και θα διαμορφωθεί κατάλληλα με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας του κοινωνικού ιατρείου αλληλεγγύης, με σκοπό οι γιατροί, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη δράση, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ενδεδειγμένες και κατάλληλες τουλάχιστον συνθήκες και να μην ταλαιπωρούνται από την πλευρά τους οι ασθενείς.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό και το χρονοδιάγραμμα της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου, το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα πρόκειται να ολοκληρωθούν και οι τελευταίες επαφές και συζητήσεις με ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο εγχείρημα γιατρούς και από τα μέσα της ερχόμενης άνοιξης το κοινωνικό ιατρείο αλληλεγγύης θα αρχίσει τη λειτουργία του στη Ζαγορά.

Στη συνέχεια η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Σαμαρά τονίζει «προχωρούμε στη σύσταση και τη λειτουργία κοινωνικού ιατρείου αλληλεγγύης στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου με κυρίαρχο στόχο την παροχή ιατρικής περίθαλψης σε άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξετάζονται δωρεάν από τους γιατρούς. Εκτιμούμε ότι στα μέσα της ερχόμενης άνοιξης θα είμαστε πανέτοιμοι για την έναρξη της λειτουργίας του κοινωνικού ιατρείου αλληλεγγύης στο Δήμο μας.

Πολύ σύντομα ολοκληρώνουμε και τις τελευταίες μας επαφές με γιατρούς, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο εγχείρημα και να προσφέρουν σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Έχουμε ήδη βρει το κτίριο, στο οποίο θα στεγαστεί το κοινωνικό ιατρείο αλληλεγγύης.

Πρόκειται για το παλιό νηπιαγωγείο ιδιοκτησίας του Κασσαβέτειου Κληροδοτήματος στη Ζαγορά. Βεβαίως, θα έχουν τη δυνατότητα να εξετάζονται δημότες και κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου» υπογραμμίζει η αντιδήμαρχος Ζαγοράς.

Δικαίωμα δωρεάν παροχής ιατρικής περίθαλψης και φροντίδας, καθώς και εξετάσεων στο κοινωνικό ιατρείο αλληλεγγύης θα έχουν αποκλειστικά και μόνο οι τεκμηριωμένα άποροι και ανασφάλιστοι δημότες και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου, με την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών. «Η δωρεάν παροχή ιατρικής περίθαλψης και φροντίδας, καθώς και οι εξετάσεις» τονίζει η κ. Μαρία Σαμαρά «θα είναι αποκλειστικά και μόνο για τεκμηριωμένα άπορους και ανασφάλιστους δημότες και κάτοικους.

Οι δικαιούχοι θα είναι υποχρεωμένοι, προκειμένου να εξασφαλίζουν τις δωρεάν υπηρεσίες και φροντίδες των γιατρών που εθελοντικά θα συμμετέχουν στη δράση, να προσκομίζουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Διαφορετικά, δεν θα έχουν τη δυνατότητα περίθαλψης, φροντίδας και εξετάσεων από τους εθελοντές γιατρούς. Πρέπει, επιπλέον, να σημειωθεί ότι το κοινωνικό ιατρείο αλληλεγγύης του Δήμου μας θα παρέχει μόνο ιατρική περίθαλψη και όχι αντίστοιχη φαρμακευτική. Θα γίνονται μόνο εξετάσεις δωρεάν, δεν θα παρέχονται φάρμακα» καταλήγει η αντιδήμαρχος Ζαγοράς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου