ΤΟΠΙΚΑ

Η ζωή είναι φως…

η-ζωή-είναι-φως-851206

Η σπάνια αρχιτεκτονική του Ιερού Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου αναδεικνύεται από χθες χάρη στο νέο φωτισμό που τοποθετήθηκε από το Δήμο Βόλου.

Το άναμμα του νέου φωτισμού συνοδεύτηκε από του ήχους της καμπάνας, ενώ ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, μαζί με δημοτικούς συμβούλους και πλήθος πιστών, απολάμβαναν τη “νέα φωτεινή όψη του Ναού”.

Ο φωτισμός του Ναού έγινε με απόλυτο σεβασμό και χωρίς οποιαδήποτε επέμβαση στην αρχιτεκτονική του κτηρίου και σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, με στόχο να τονιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η αρχιτεκτονική του τις νυκτερινές ώρες.

“Η ζωή είναι φως… επισήμανε ο Σεβασμιώτατος, εκφράζοντας τις θερμές του ευχαριστίες στη δημοτική αρχή. Η ανάδειξη του Ναού μας, που αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι αρχιτεκτονικής, θα προσδώσει χρώμα σε όλη την πόλη, συμπλήρωσε ο κ.κ. Ιγνάτιος, τονίζοντας παράλληλα την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας της Εκκλησίας και της δημοτικής αρχής, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικό.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης ανέφερε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να αναδειχτούν και άλλα κτίρια που έχουν αρχιτεκτονική και ιστορική σημασία στην πόλη, ενώ στα πλαίσια αυτά εξετάζεται η δυνατότητα τοποθέτησης παρόμοιου συστήματος φωτισμού και για τους Ιερούς Ναός του Αγίου Νικολάου και της Μεταμορφώσεως.

Το έργο εκτελέστηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, με αυτεπιστασία και εντάσσεται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και βελτίωσης του φωτισμού κτηρίων του Δήμου με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, με σκοπό την ανάδειξή τους και τη βελτίωση της αισθητικής της πόλης.

Την εκδήλωση διάνθισε ένα μικρό μουσικό πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικους ύμνους από την Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Καρκάλα.

Όλος ο περίβολος του Ναού φωτίστηκε με φώτα σύγχρονης τεχνολογίας, με υψηλότερη λάμψη φωτός και μετατράπηκε η τάση ρεύματος σε χαμηλά Watt για εξοικονόμηση ενέργειας και χαμηλότερο κόστος, καθώς τοποθετήθηκαν λάμπες των 35 και 50 Watt. Φωτίστηκαν τα πολύ ενδιαφέροντα βιτρό του κτηρίου και με τον τρόπο αυτό δημιουργήθηκε εσωτερικός φωτισμός στο Ναό. Ολες οι γραμμές ρεύματος είναι εσωτερικές σε κανάλια στο κάτω μέρος του εσωτερικού χώρου του Ναού, χωρίς να υπάρχουν εμφανή καλώδια και χωρίς να γίνει επέμβαση επάνω στην πέτρα της εξωτερικής τοιχοποιίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου