ΤΟΠΙΚΑ

Προ των πυλών οι κινητοποιήσεις

προ-των-πυλών-οι-κινητοποιήσεις-851206

Συνάντηση με κατοίκους και φορείς της περιοχής προκειμένου να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, απαιτώντας την άμεση λήψη μέτρων για την αποφυγή της ρύπανσης και της όχλησης που δημιουργείται από τις εμπορευματικές δραστηριότητας στην β’ προβλήτα του λιμανιού, έχει ορίσει για αύριο ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Παλιού Λιμεναρχείου.
Προ μηνός απομακρύνθηκαν τα φυτοφάρμακα που φυλάσσονταν στο τολ στην συνοικία του Παλιού Λιμεναρχείου, όπως ενημέρωσε τους κατοίκους της περιοχής ο αρμόδιος αντινομάρχης, κ. Δημήτρης Μεργιαλής. Σε πρόσφατη δε συνάντηση που είχε μαζί τους, τους προέτρεψε να πάρουν τα κλειδιά του τολ και να ελέγξουν του λόγου το αληθές.
Σύμφωνα με το μέλος του Εξωραϊστικού Συλλόγου του Παλιού Λιμεναρχείου, κ. Ζήση Περσουφλιώτη, ο Σύλλογος θα συγκαλέσει συνέλευση, προκειμένου να αποφασιστούν δυναμικές κινητοποιήσεις των κατοίκων το ερχόμενο Σάββατο με αίτημα την λήψη μέτρων στην β’ προβλήτα, η δραστηριότητα της οποίας επιβαρύνει το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων που ζουν μόλις 30 μέτρα απόσταση από το χώρο των φορτοεκφορτώσεων.

Ο.Λ.Β.
Στο μεταξύ με χθεσινές δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, κ. Πέτρος Σούρλας, αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής για τη μείωση της όχλησης και της ρύπανσης του Παλιού Λιμεναρχείου, τονίζοντας ότι από πλευράς του Οργανισμού «γίνεται ό,τι είναι δυνατό».
Αναφερόμενος στην πρόσφατη διαμαρτυρία κατοίκων της περιοχής, κατά την εκφόρτωση σιδηρομαγγανίου, τόνισε ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι με την ολοκλήρωση του έργου του Ξηριά, σε ένα χρόνο περίπου και τη μεταφορά της διακίνησης των φορτίων, το πρόβλημα θα λυθεί στο μεγαλύτερο μέρος του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου