ΤΟΠΙΚΑ

Σε δεινή οικονομική θέση το ΤΕΕ Μαγνησιας

σε-δεινή-οικονομική-θέση-το-τεε-μαγνησ-22708

Τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας τονίζει σε επιστολή του προς τους βουλευτές της Θεσσαλίας, επισημαίνοντας ότι σε λίγο καιρό θα αδυνατεί να καλύψει τα πάγια έξοδά του.

Αφορμή γι’ αυτό στάθηκε το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του 2013 του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος παρουσιάζει «μαύρη τρύπα» που ξεπερνά τα 8.500.000 ευρώ λόγω της κατάργησης του 2% και 1%ο, πόρων που αντιστοιχούν στη λειτουργία του ΤΕΕ.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος για το 2013 προβλέπει περαιτέρω μείωση των εσόδων του, καθώς οι μελετητικές κυρίως εταιρίες και οι κατασκευαστικές τεχνικές εταιρίες μπορούν να είναι μέλη των εμπορικών επιμελητηρίων και όχι του ΤΕΕ κατά παράβαση του Νόμου και κοινής λογικής, ενώ υπάρχει αδυναμία χιλιάδων μελών να καταβάλουν στις υπάρχουσες εισφορές που κυμαίνονται από 20-65 ευρώ ετησίως.

Χαρακτηριστικά το ΤΕΕ Μαγνησίας στο σχετικό έγγραφο αναφέρει: «…η πολιτεία προχώρησε στη κατάργηση του 2% των μελετών και το 1%ο των δημοσίων έργων, όταν σε κανένα άλλο ΝΠΔΔ όχι μόνο δεν καταργείται ανάλογος πόρος, αλλά θεσμοθετούνται νέοι αντίστοιχοι πόροι, όπως υπέρ της επιτροπής Ανταγωνισμού και υπέρ της ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων. Σας καλούμε για μια ακόμη φορά να κάνετε κάθε ενέργεια προκειμένου να μη βρεθεί ο Νομός Μαγνησίας στη δυσάρεστη θέση να κλείσει το περιφερειακό τμήμα ΤΕΕ, όπως θα γίνει και με όλα τα αντίστοιχα περιφερειακά τμήματα της χώρας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου