ΤΟΠΙΚΑ

Ηταν όλα προαποφασισμένα…

ηταν-όλα-προαποφασισμένα-851206

Συνεχίζεται ακόμη ο θόρυβος για τις κρίσεις Διευθυντών στα Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας, καθώς χθες ο κ. Αθαν. Νικ. Παπαευσταθίου καθηγητής ΠΕ 01 του Λυκείου Σκοπέλου, σύμβουλος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, έδωσε στη δημοσιότητα την ένσταση που κατέθεσε στις 5 Νοεμβρίου στην Επιτροπή κρίσεων του ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας. Ένσταση η οποία, σύμφωνα με τον κ. Παπαευσταθίου, απορρίφθηκε ομόφωνα και για τον λόγο αυτό όπως λέει εξαναγκάζεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και στο καθ’ ύλην αρμόδιο Διοικητικό Πρωτοδικείο του Εφετείου Λάρισας.
Η ένσταση του κ. Παπαευσταθίου την οποία έχει κοινοποιήσει στον Περιφερειάρχη Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Αργ. Χαδούλη και τον Υπουργό Παιδείας κ. Ευρ. Στυλιανίδη έχει ως εξής:
«Κύριοι
Ενίσταμαι κατά του κύρους των αξιολογικών πινάκων υποψήφιων διευθυντών που μου επιδόθηκε. Θεωρώ ότι αδικούμαι από την προφορική σας βαθμολογία κατάφωρα και επικαλούμαι τους παρακάτω λόγους.
Από το φθινόπωρο πέρυσι όλα έδειχναν ότι ο απερχόμενος λυκειάρχης, που επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί, ο κύριος που τον εξυπηρέτησα δεκαπέντε χρονιά εγώ και άλλοι συνάδελφοι στο λύκειο, ο κύριος που τον σεβαστήκαμε και απολάμβανε την φιλία μας, είχε για τους δικούς του λόγους πάρει την απόφαση να ελέγξει την διαδοχή του στο λύκειο.
Το Σεπτέμβριο του 2006 τοποθετήθηκε αναπληρωτής δ/ντής η υποψήφια «διάδοχος» κ. Κατσικογιάννη, κατά την γνώμη μου παράνομα. Δεν αντέδρασα. Ήταν γνωστό ότι την ξεπερνούσα σε μόρια προσόντων. Πίστευα ότι θα υπάρξει αξιοκρατία. Στις 03/10/07 όμως αποκαλύφθηκε η πραγματικότητα. Χωρίς να τηρηθούν τα προσχήματα, χωρίς αιδώ, τοποθετήθηκε στο λύκειο Σκοπέλου αναπληρωτής καθηγητής ΠΕ03 όταν ήταν γνωστό ότι οι δυο μαθηματικοί του σχολείου κάλυπταν απόλυτα το πρόγραμμα. Και όχι μόνον. Ενώ έως 31/10/07 δ/ντής λόγω παράτασης παρέμενε ο κύριος απερχόμενος, από την επομένη η κα Κατσικογιάννη βρέθηκε, παράνομα πάλι κατά τη γνώμη μου, στο πρόγραμμα από τις δεκαέξι ώρες υποχρεωτικό ωράριο στις έξι. Δηλαδή τον Οκτώβριο 2007 στο λύκειο Σκοπέλου υπήρχε δ/ντής και «διάδοχος» με μειωμένα ωράρια, όλα προαποφασισμένα, ένα μήνα πριν την τελική κρίση.
Παρατηρώντας τη συνολική βαθμολογία διαπιστώνω ότι με 21,5 μόρια προσόντων, αν μου δίνατε τη μέγιστη βαθμολογία, πράγμα που συνέβη με τους τρεις συνυποψήφιους μου, θα βρισκόμουν στην ένατη θέση υποψήφιων δ/ντών λυκείων και στη δωδέκατη θέση για τα γυμνάσια και δεν θα διαμαρτυρόταν κανείς. Τι μεσολάβησε και από τις θέσεις αυτές κατρακύλησα στην 62η θέση για τις θέσεις λυκείων επί 68 υποψήφιων και στην 77η θέση για τα γυμνάσια επί 87 υποψηφίων; Τι μέτρησε εις βάρος μου; Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς θα σταθεί στο ευαίσθητο λύκειο Σκοπέλου δ/ντής τα επόμενα τέσσερα χρόνια και με ποιο κύρος αν δημοσιεύσω αυτές τις σκέψεις στον Τύπο; Νιώθει κάνεις σας ντροπή απέναντί μου;

Μετά από αυτό
Με την ιδιότητα του πατέρα τριών παιδιών από τα οποία τα δυο σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις. Με την ιδιότητα του ανθρώπου που ξόδεψε χρόνο και χρήμα για να εμπλουτίσει το βιογραφικό του σε συνθήκες όχι της ηπειρωτικής Ελλάδας, που οι μετακινήσεις είναι εύκολες, αλλά της νησιωτικής που οι μετακινήσεις είναι δύσκολες και οικονομικά δυσβάστακτες. Ολη η Σκόπελος γνωρίζει ότι την τελευταία δεκαετία ήμουν με μια βαλίτσα στο χέρι. Με την ιδιότητα του πολίτη που θεωρεί ότι κακώς πλήρωσε 70 ευρώ εισιτήριο στις 20/10/07 και ταξίδεψε με επτά μποφόρ άνεμο για συνέντευξη τριών λεπτών, η οποία εκ των υστέρων αποδεικνύεται στημένη. Σε αυτούς που βαθμολόγησαν τους τρεις επιτυχόντες συνυποψήφιούς μου με 20 στη συνέντευξη και εμένα με 15,2 θα πω, ότι στα 25 χρόνια που υπηρετώ στα νησιά των βορείων Σποράδων, τα τελευταία οκτώ χρόνια με την ιδιότητα του συμβούλου ΣΕΠ, όλοι ξέρουν αν μπορώ να αρθρώσω λόγο και γραπτά και προφορικά. Αλλου είδους « γλώσσα » δεν διαθέτω.
Για όλους αυτούς τους λόγους ενίσταμαι και ζητώ την αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος μου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου