ΤΟΠΙΚΑ

Αλ. Βούλγαρης: «Κανένας δεν κάλεσε την Αστυνομία»

αλ-βούλγαρης-κανένας-δεν-κάλεσε-την-α-851206

Ενορχηστρωμένη επίθεση και προβοκάτσια στο πρόσωπό του κατήγγειλε ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, προκειμένου να θιγεί προσωπικά ο ίδιος και οι δημοκρατικές του ευαισθησίες, στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, απαντώντας στις επερωτήσεις των κ.κ. Μήτρου και Παππά για την παρουσία της Αστυνομίας στη συνεδρίαση του συμβουλίου για τις κορύνες.
Ο κ. Αλέκος Βούλγαρης δήλωσε χθες στο δημοτικό συμβούλιο ότι αισθάνεται οργισμένος και αγανακτισμένος» και επισήμανε ότι είναι πλέον φανερό «ότι τελευταία εξελίσσεται μια ενορχηστρωμένη επίθεση φθοράς της προσωπικότητάς του και ιδιαίτερα εκείνων των στοιχείων της, που έχουν να κάνουν με τη λαϊκότητα, τη δημοκρατική του ευαισθησία, το ήθος και την εντιμότητά του, που αποτελούν κυρίαρχα στοιχεία του χαρακτήρα του.
Διαβεβαίωσε ότι κανένας συνεργάτης του δεν κάλεσε την αστυνομία, προσθέτοντας μάλιστα απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση ότι εάν έχουν αποδείξεις για το αντίθετο: «Υποδείξετε μου ποιος είναι και εγώ θα τον εκπαραθυρώσω. Αλλά δεν θα βρείτε κανέναν και η λάσπη σε μένα και τους συνεργάτες μου δεν θα περάσει».
Ο κ. Αλέκος Βούλγαρης επίσης υπογράμμισε ότι για οποιαδήποτε εκδήλωση σε χώρους της Δημοτικής Αρχής η Αστυνομία δεν θα πρέπει να παραβρίσκεται είτε με στολή είτε με πολιτικά, αν δεν υπάρχει προηγουμένως έγγραφη πρόσκληση απ’ τον Δήμαρχο. «Μόνο εάν υπάρξει τέτοια να με ελέγξετε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βούλγαρης, που δεν απέκλεισε να επαναληφθούν τέτοια περιστατικά και εμμέσως πλην σαφώς προειδοποίησε ότι είναι αποφασισμένος να προβεί ακόμη και σε νομική υπεράσπισή του, προκειμένου να προστατεύσει την ηθική του υπόσταση.
Από την πλευρά του ο κ. Μήτρου υποστήριξε ότι η δήλωση του δημάρχου δεν δίνει ουσιαστικά απάντηση στο ερώτημα εάν κλήθηκε ή όχι η Αστυνομία και πώς βρέθηκε στη συνεδρίαση και άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να εμπλέκονται συνεργάτες του χωρίς ο ίδιος να το ξέρει και κάλεσε το δήμαρχο
να μη «χρεώνει» στην αντιπολίτευση ενορχηστρωμένες επιθέσεις, αφού ο ρόλος της είναι να ελέγχει την εκάστοτε δημοτική αρχή.
Ο κ. Παππάς με τη σειρά του επέκρινε το δήμαρχο, διότι στην προηγούμενη συνεδρίαση δεν παρενέβη άμεσα για να ζητήσει την αποχώρηση της αστυνομίας και επέμεινε μέχρι τέλους ότι από κάποιους ειδοποιήθηκαν τα στελέχη της Αστυνομίας.
«Προσέξτε το περιβάλλον σας και αυτό το λέω με κεφαλαία γράμματα. Ψαχτείτε, κοντά σας είναι», τόνισε ο επικεφαλής της ΔΑΣ.

Απάντηση
Βούλγαρη
«Φανερή είναι η τακτική του κ. Μήτρου. Αντιστρέφει γεγονότα. Προβάλλει τα ελάσσονα και αποκρύπτει τα μείζονα. Όπου χρειαστεί ανακαλύπτει φαντάσματα, ανέφερε στη δήλωση,που ανέγνωσε ο δήμαρχος Βόλου.
Προσαρμόζει τις θέσεις του ανάλογα με κάθε κριτική, απ’ όπου και αν προέρχεται, μόνο και μόνο για να ενισχύσει την άποψη ότι όλοι είναι εναντίον της Δημοτικής Αρχής και του Αλέκου Βούλγαρη.
Είναι πλέον φανερό ότι τελευταία εξελίσσεται μια ενορχηστρωμένη επίθεση φθοράς της προσωπικότητάς μου και ιδιαίτερα εκείνων των στοιχείων της, που έχουν να κάνουν με τη λαϊκότητα, τη δημοκρατική μου ευαισθησία, το ήθος και την εντιμότητά μου, που αποτελούν κυρίαρχα στοιχεία του χαρακτήρα μου.
Οι πολιτικές στοχεύσεις αυτής της επίθεσης, οι αρχιτέκτονες και οι εκτελεστές της, γρήγορα θα αποκαλυφθούν και είναι σίγουρο ότι ακόμα μια φορά θα αποτύχουν.
Ακόμα όμως πιο σίγουρο είναι ότι αυτός ο πολιτικός αμοραλισμός με χαλυβδώνει, με πεισμώνει. Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω αγωνιστής. Της ζωής, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Όπως την αντιλαμβάνονται όμως οι απλοί άνθρωποι και όχι κάποιοι μεγαλοσχήμονες της τοπικής πολιτικής ζωής.
Όπως οικοδομήθηκε σε μια πορεία αγώνων 44 χρόνια τώρα στα πεζοδρόμια, στους μαζικούς χώρους, στη Βουλή , στα Υπουργεία και τώρα στο Δήμο. Την πορεία αυτή, για την οποία κρίνομαι με την καθημερινή μου δράση όλα αυτά τα χρόνια, με τίποτα δεν είμαι διατεθειμένος να επιτρέψω σε κανέναν να την αμαυρώσει. Αντίθετα θα υπερασπιστώ με κάθε μέσο το ήθος, την εντιμότητα και τις δημοκρατικές μου ευαισθησίες. Όσοι αβασάνιστα καταγγέλλουν, χωρίς να στοιχειοθετούν, θα αντιμετωπίζουν πλέον και τη δικαιοσύνη. Τελεία και παύλα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου