ΤΟΠΙΚΑ

1ο Διεθνές Συνέδριο για την Ελληνική Στέβια

1ο-διεθνές-συνέδριο-για-την-ελληνική-στ-25003

Για πρώτη φορά στο Βόλο η Ελληνική Ένωση Στέβια (GRAST), το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η εταιρία SweetFitness Ltd διοργανώνουν το “1ο Διεθνές Συνέδριο για την Ελληνική Στέβια” το οποίο θα πραγματοποιηθεί 1-3 Μαρτίου 2013 στο ξενοδοχείο Valis Resort, στην Αγριά Βόλου.

Μεγάλης σημασίας για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα το συνέδριο αυτό θα τελεστεί υπό την αιγίδα των: Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Υπουργείο Τουρισμού, Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δήμου Βόλου, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Αγροτικής Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης (Πλόβντιβ, Βουλγαρία), Eλληνικής Λέσχης Αρχιμαγείρωv και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.

Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Μεταξύ των επιβεβαιωμένων ομιλητών είναι ο κ. Dragan Zupanjevac, πρέσβης της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα, η κα Maria Teresa Scardigli, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Διεθνούς Ένωσης Στέβια, ο καθ. Dimitar Dimitrov, πρύτανης του Πανεπιστημίου Βουλγαρίας, ο κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, Περιφερειάρχης της Θεσσαλίας, ο κ. Πάνος Σκοτινιώτης, Δήμαρχος Βόλου, ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης, Πρόεδρος του Ελληνο-Κινεζικού Επιμελητηρίου, ο κ. Ιωάννης Κυριαζής, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. και μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, ο κ. Κωνσταντίνος Μπαρμπέρης, Διευθυντής Δ/νσης Εργαστηριακών Ελέγχων (ΕΦΕΤ) κ.α.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα για να δηλώσει την παρουσία της σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά, που τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει τεράστια επέκταση σε όλο τον κόσμο, και για να γίνει μια ενημέρωση προς τους καταναλωτές για της πολλές ιδιότητες της Στέβιας.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν εταιρίες, που ήδη δραστηριοποιούνται με έτοιμα προϊόντα Στέβια, επιστήμονες διεθνούς κύρους, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις σχετικές τους μελέτες σε διαφορετικούς τομείς, επαγγελματικοί φορείς και κλαδικές ενώσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, βιομηχανίες παραγωγής Στέβιας και ξένοι προσκεκλημένοι, μέσω των οποίων θα επιδιωχθεί η σύναψη διεθνών επιχειρηματικών συμφωνιών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου