ΤΟΠΙΚΑ

Τι βρήκε η Αντιτρομοκρατική στο ξενοδοχείο του Βόλου

τι-βρήκε-η-αντιτρομοκρατική-στο-ξενοδ-28381

Κλιμάκια ξεσκόνισαν κεντρικό ξενοδοχείο, ενώ στοιχεία «δείχνουν» ασύλληπτους της ομάδας των «8»

Υλικό ικανό να οδηγήσει στα ίχνη των μελών της ομάδας των «8», που συμμετείχαν στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης και παραμένουν ασύλληπτα, έχουν ήδη συλλέξει κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, τα οποία τις τελευταίες τρεις ημέρες «χτενίζουν» το Βόλο.

Κλιμάκια ειδικευμένων ερευνητών της ΕΛ.ΑΣ. έστρεψαν τα τελευταία 24ωρα την προσοχή τους στο Βόλο, όταν έρευνες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας έδειξαν ότι αποτέλεσε πόλη – σταθμό πριν τη ληστεία στο Βελβεντό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Η παραμονή μελών της ομάδας στο Βόλο, πριν τη ληστρική επιδρομή, προέκυψε μέσα από καταγραφές καμερών ασφαλείας, ενώ οι έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται, οδήγησαν στο κεντρικό ξενοδοχείο «Αργώ», στην οδό Δημητριάδος. Δύο δωμάτια του ξενοδοχείου, τα οποία κλείστηκαν για τις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο όνομα του Δημήτρη Πολίτη, με πλαστή ταυτότητα, έγιναν χθες φύλλο και φτερό από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής.

Παρουσία εισαγγελέα και υπό διακριτική αστυνομική παρουσία, κλιμάκια ξεσκόνισαν από τις 8 το πρωί και έως αργά το μεσημέρι τα δύο δωμάτια, σε αναζήτηση δακτυλικών αποτυπωμάτων και DNA.

Τα δύο προηγούμενα 24ωρα, η Αντιτρομοκρατική κινήθηκε σε όλο το κέντρο του Βόλου και καταγραφές καμερών οδήγησαν σε κινήσεις μελών της ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συγκεντρωθεί βιντεοσκοπημένο υλικό, των συλληφθέντων με άλλα άτομα που κατηγορούνται για τη ληστεία της Κοζάνης, στο κέντρο της πόλης και στην παραλία. Οι κάμερες δε των διοδίων είχαν καταγράψει την κίνηση δύο τουλάχιστον υπόπτων αυτοκινήτων και η πορεία τους έφτασε μέχρι το Βελβεντό.

Η Αστυνομία αποκρυπτογράφησε το δρομολόγιο από την Αθήνα στο Βόλο, δυο ημέρες πριν από τη ληστεία. Για την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, οι έρευνες φέρεται ότι ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή μετά τις συλλήψεις των τεσσάρων δραστών της ληστείας, δύο από τους οποίους κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι έρευνες στράφηκαν σε πιθανή γιάφκα, καθώς ο Βόλος δεν είναι άγνωστος για τους «Πυρήνες», με δεδομένο και το κρησφύγετο μελών της οργάνωσης που είχε εντοπιστεί το Μάρτιο του 2011, στην οδό Ελλησπόντου, στη Νέα Ιωνία. Άλλωστε, τα ίχνη του ενός εκ των συλληφθέντων της διπλής ληστείας, είχαν εντοπιστεί στη γιάφκα της Ελλησπόντου. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Βόλος δεν αποτέλεσε απλό πέρασμα της ομάδας των «8». Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν χθες ότι είναι μια πόλη την οποία γνωρίζουν αρκετά καλά. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να πέρασαν από το Βόλο, προκειμένου να εξασφαλίσουν τον οπλισμό που θα χρησιμοποιούσαν στη διπλή ληστεία.

Τι βρήκε η Αντιτρομοκρατική στο ξενοδοχείο του Βόλου

Μέσα από μαρτυρίες και καταγραφικό υλικό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει συνθέσει κατά μεγάλο μέρος το παζλ κινήσεων και επαφών της ομάδας των συλληφθέντων και άλλων καταζητούμενων, καθώς και οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν. Πηγές αναφέρουν ότι κάμερα κλειστού κυκλώματος έχει καταγράψει πως το βαν που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία στο Βελβεντό ήταν σταθμευμένο για μερικές ημέρες στο Βόλο.

Στο ξενοδοχείο τα δωμάτια που κλείστηκαν για τα δύο τελευταία βράδια του Ιανουαρίου ήταν τρίκλινα, ενώ οι ένοικοί τους εκτιμάται ότι κατέλυσαν σε αυτά, έχοντας μαζί τους οπλισμό, τον οποίο μετέφεραν σε τσάντες και σακίδια.

Πηγές αναφέρουν ότι από τα στοιχεία προκύπτει ότι τα δωμάτια χρησιμοποίησαν έξι άτομα, πέντε άντρες και μία γυναίκα. Τα δύο δωμάτια φέρεται να έκλεισε ένας εκ των συλληφθέντων, ο Δημήτρης Πολίτης, χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα με το όνομα Ελευθέριος Καλύβας, η οποία εντοπίστηκε στο διαμέρισμα στο Χαλάνδρι. Στα δωμάτια κατέλυσαν άτομα που συμμετείχαν την 1η Φεβρουαρίου στη δίδυμη ληστεία, στην Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στο Βελβεντό.

Την 1η Φεβρουαρίου από την Αθήνα στο Βόλο ταξίδεψαν άλλα δύο άτομα. Και οι οκτώ φέρεται ότι αναχώρησαν για την Κοζάνη.

Η Αντιτρομοκρατική ψάχνει τώρα τη γυναίκα που συμμετείχε στη ληστεία της Κοζάνης. Η παρουσία της στο ξενοδοχείο του Βόλου οδηγεί στο συμπέρασμα πως ήταν στην ομάδα των ληστών του Βελβεντού.

Οι απαντήσεις θα δοθούν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ που καλούνται να αναλύσουν και να ταυτοποίησουν περισσότερα από 300 ευρήματα από τις γιάφκες στο Χαλάνδρι και το Παγκράτι, τα αυτοκίνητα που πήραν στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό, τα όπλα, αλλά και το υλικό από τις κάμερες του Mall και τεσσάρων υποκαταστημάτων τραπεζών.

Μέσα από εργαστηριακές αναλύσεις του υλικού που θα έχει συγκεντρώσει αναχωρώντας από το Βόλο, η Αντιτρομοκρατική ελπίζει ότι θα προκύψουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και των τεσσάρων από τους συμμετέχοντες στη ληστεία της Κοζάνης, οι οποίοι διέφυγαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου