ΤΟΠΙΚΑ

Περιμένουν δύο χρόνια τα νοσήλια!

περιμένουν-δύο-χρόνια-τα-νοσήλια-30632

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τον ΟΠΑΔ. Πληρώνει θεραπείες για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αδιαφορώντας πλήρως για τη Μαγνησία και την υπόλοιπη περιφέρεια της χώρας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Σε απόγνωση δεκάδες γονείς Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στη Μαγνησία. Είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τις θεραπείες των παιδιών τους και μάλιστα θεραπείες ιδιαίτερα δαπανηρές, ενώ ποσά 2.000 και 3.000 ευρώ που είναι να τους επιστραφούν τα λαμβάνουν με καθυστέρηση δύο και πλέον χρόνων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον ΟΠΑΔ, όπου στη Μαγνησία μόνο οφείλονται δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε πολλούς γονείς παιδιών με Ειδικές Ανάγκες που πληρώνουν λογοθεραπείες και εργοθεραπείες που είναι απαραίτητες για τα παιδιά τους.

Ο ΕΟΠΥΥ και μόνο στο τμήμα ΟΠΑΔ της Μαγνησίας και όλης της υπόλοιπης περιφέρειας έχει απλήρωτες θεραπείες (λόγο – έργο) από το 2011, ενώ όπως ανακάλυψαν οι ίδιοι οι γονείς, οι παραπάνω θεραπείες πληρώνονται κανονικά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα μόνο στις περιοχές Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

«Αυτό είναι εξωφρενικό και ταυτόχρονα παράλογο. Όλη η υπόλοιπη περιφέρεια έχει αφεθεί στη τύχη της. Τα ποσά που οφείλονται είναι πλέον παρά πολλά. Κάθε οικογένεια έχει επιβαρυνθεί με ποσά που αγγίζουν τα 2.000 και 3.000 ευρώ, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι η κάθε οικογένεια έχει πλέον σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν είναι δυνατόν να αντεπεξέλθει κατ’ αυτό τον τρόπο σε τέτοιες επιπλέον επιβαρύνσεις. Είναι απαράδεκτο να λειτουργούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά τα ασφαλιστικά ταμεία» επεσήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ράνια Καρανικόλα, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων ΑΜΕΑ Μαγνησίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα άλλα ταμεία όπως ΙΚΑ και ΟΓΑ πληρώνουν κανονικά για τις εργοθεραπείες και τις λογοθεραπείες στη Μαγνησία.

«Πρόκειται για κρατική αναλγησία σε βάρος της πλέον ευπαθούς κοινωνικής ομάδας όπως είναι τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, γεγονός που μας γεμίζει με θλίψη που σταδιακά έχει μετατραπεί σε οργή» συμπληρώνει η κ. Καρανικόλα, σημειώνοντας επίσης ότι οι ίδιοι οι γονείς αισθάνονται θύματα του συστήματος και αδυνατούν να κατανοήσουν πλέον το σκοπό αυτής της τακτικής, καθώς οδηγεί δεκάδες γονείς στην εξαθλίωση…».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου