ΤΟΠΙΚΑ

«Αυλαία» με νίκη στην Ουγγαρία ο στόχος για την Εθνική

αυλαία-με-νίκη-στην-ουγγαρία-ο-στόχο-851206

Στο παρελθόν η Εθνική ομάδα έχει ζήσει στη Βουδαπέστη μεγάλες χαρές, όπως για παράδειγμα η επιτυχία του 1993 με τη νίκη-πρόκριση στο Μουντιάλ, αλλά και μεγάλες λύπες που θα ήταν καλύτερα να ξεχαστούν…
Τώρα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρίσκεται στην -«χωρισμένη» από τον Δούναβη- πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, με στόχο να ολοκληρώσει το βράδυ (9.30μμ MEGA) νικηφόρα τα προκριματικά του Euro2008. Σ’ αυτή την προσπάθεια θα έχει τη συμπαράσταση περίπου 700 φιλάθλων, εκ των οποίων οι 70 επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στην αποστολή.
Μάλιστα, όταν εμφανίστηκε ο Οτο Ρεχάγκελ τον παρακινούσαν να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ΕΠΟ, ενώ ζήτησαν από τον Φάνη Γκέκα να σκοράρει δύο φορές. «Γιατί όχι να μην επαναλάβουμε όσα πετύχατε το 2004 στην Πορτογαλία», τόνισε ο άσος της Μπάγερν Λεβερκούζεν.
Η πρόκριση στην τελική φάση της Αυστρίας και της Ελβετίας έχει επιτευχθεί εδώ και καιρό όμως οι πρωταθλητές Ευρώπης θα διεκδικήσουν και πάλι το «τρίποντο». Μια ενδεχόμενη νίκη στο «Φέρεντς Πούσκας» στο παιχνίδι με τους Ούγγρους θα φέρει τη «γαλανόλευκη» σε θέση ισχύος στην κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ.
Η «αρμάδα» του Οτο Ρεχάγκελ θα «σκαρφαλώσει» στην 9η θέση της ειδικής βαθμολογίας της ΦΙΦΑ για την Ευρώπη και στις διεργασίες της Κυριακής θα τοποθετηθεί ως επικεφαλής ομίλου. Θα πρόκειται για έναν ακόμα άθλο, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αποφύγει τα «μεγαθήρια» ή δύσκολους αντιπάλους (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Τσεχία, Αγγλία) και θα διεκδικήσει με… ευνοϊκότερους όρους την πρόκριση στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.
O «χερ Οτο», ούτως ή άλλως είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε αντικαταστάσεις προσώπων, λόγω των σημαντικών απουσιών. Πριν από τη σαββατιάτικη αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, στο απουσιολόγιο συμπεριλήφθηκε το όνομα του Σεϊταρίδη (χειρουργήθηκε στη Φινλανδία). Ακολούθησε ο Δέλλας, ο οποίος κόντρα στη Μάλτα συμπλήρωσε κάρτες και είναι τιμωρημένος, ενώ αργά το βράδυ της Κυριακής προστέθηκαν οι Τοροσίδης και Γκούμας. Ομως τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί για τον Γερμανό, που «πονοκεφαλιάζει» για την άμυνα, καθώς όλοι οι διεθνείς που προαναφέρθηκαν είναι οπισθοφύλακες!
Αρα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και με δεδομένο ότι δεν κλήθηκε εκτάκτως κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής, θα παραταχθεί στο γήπεδο με άμυνα ανάγκης και με την ευχή να μην τραυματιστεί κανείς άλλους. Εάν τελικά ο Πατσατζόγλου δεν ξεκινήσει, τότε στο δεξί άκρο θα χρησιμοποιηθεί ο Βύντρα. Αριστερά θα παίξει ο Σπυρόπουλος και το κεντρικό «δίδυμο» θα συνθέσουν οι Κυργιάκος και Καψής.

Η προϊστορία με την Ουγγαρία
Για 16η φορά στην Ιστορία θα συναντηθούν Ελλάδα και Ουγγαρία σήμερα το βράδυ και ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι θετικός για την ελληνικό εθνικό συγκρότημα, αφού έχει σημειώσει 7 νίκες, 5 ισοπαλίες, 3 ήττες. Εκτός έδρας, το ελληνικό συγκρότημα έχει 3 ήττες, 2 ισοπαλίες και 2 νίκες.
Διαιτητής του αγώνα ορίσθηκε ο Αγγλος, Ρόμπερτ Στάιλς, ο οποίος, σφυρίζει για πρώτη φορά σε αγώνα της Εθνικής Ελλάδας. Εχει όμως διευθύνει τον αγώνα ΑΕΚ-Μάλαγα 0-1 στις 27/2/2003 για το Κύπελλο UEFA.
Ιδού οι εκτός έδρας αγώνες της Ελλάδας με την Ουγγαρία:
25/03/1938 Ουγγαρία-Ελλάδα 11-1 Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου
28/05/1977 Ουγγαρία-Ελλάδα 3-0 Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου
02/05/1979 Ουγγαρία-Ελλάδα 0-0 Προκριματικά Κυπέλλου Εθνών
15/05/1983 Ουγγαρία-Ελλάδα 2-3 Προκριματικά Κυπέλλου Εθνών
14/10/1987 Ουγγαρία-Ελλάδα 3-0 Προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου