ΤΟΠΙΚΑ

Εβδομαδιαίες πτήσεις της Ryanair από Ν. Αγχίαλο για Charleroi

εβδομαδιαίες-πτήσεις-της-ryanair-από-ν-αγχία-31551

Στην τουριστική έκθεση Βρυξελλών ο Δήμος Βόλου

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Salon des Vacanses», που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από 31 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου, συμμετείχε ο Δήμος Βόλου με περίπτερο εντός του ενιαίου χώρου του ΕΟΤ, το οποίο κατακλύστηκε από επισκέπτες.

Τα στελέχη της δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης που είχαν την ευθύνη λειτουργίας του περιπτέρου, με επικεφαλής την Πρόεδρο Σούλα Μπαρτζιώκα, προέβαλαν δυναμικά στη βελγική αγορά την τουριστική ταυτότητα της μείζονος πόλης.

Η έκθεση των Βρυξελλών έχει ιδιαίτερη σημασία για την προβολή του Βόλου και του Πηλίου, λόγω της σύνδεσης του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου (VOL) με το αεροδρόμιο Charleroi, μέσω της εταιρίας Ryanair.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση της κ. Μπαρτζιώκα με τον εκπρόσωπο της Ryanair Κεντρικής Ευρώπης Jonathan Brisy (Sales and Marketing Executive), παρουσία της Διευθύντριας του ΕΟΤ Βελγίου κ. Ελένης Σκαρβέλη.

Ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας τόνισε ότι η πτήση από Βρυξέλλες προς Αγχίαλο (VOL) είναι κομβική, δεδομένου ότι συγκεντρώνει επιβάτες από Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα υψηλά ποσοστά μετακίνησης επισκεπτών από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών προς το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των πτήσεων για τη φετινή περίοδο η εταιρία έχει προγραμματίσει δύο πτήσεις την εβδομάδα, από 2 Απριλίου έως 26 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί προβολή της περιοχής του Βόλου και του Πηλίου χωρίς οικονομικό κόστος για το Δήμο, σε μεγάλη εφημερίδα του Βελγίου, με σκοπό την προβολή του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου και γνωστοποίηση των πτήσεων.

Η κ. Μπαρτζιώκα είχε μεταξύ άλλων συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού της Γαλλόφωνης Ομοσπονδίας Βρυξελλών – Βαλλονίας του Βελγίου Χρ. Δουλκερίδη, σε συνέχεια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει ο ίδιος στο Βόλο και της συζήτησης που είχε με το Δήμαρχο Π. Σκοτινιώτη σχετικά με την ανάγκη διεύρυνσης της συνεργασίας με σκοπό την προώθηση του τουριστικού πακέτου του Βόλου.

Σύμφωνα με την κ. Μπαρτζιώκα, η παρουσία του Βόλου είχε μεγάλη επιτυχία δεδομένου ότι ο Δήμος κατάφερε να ενεργοποιήσει τους επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι συμμετείχαν και στήριξαν την προσπάθεια προβολής της πόλης. Με τη συμβολή χορηγών της περιοχής και την εμπειρία των επαγγελματιών πραγματοποιήθηκε ημέρα γαστρονομίας με εδέσματα παρασκευασμένα από τοπικά προϊόντα και ντόπιο τσίπουρο, δράση η οποία είχε μεγάλη επιτυχία και συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών στο χώρο. Τα προϊόντα προσέφεραν ο Συνεταιρισμός Αγχιάλου «Η Δήμητρα», ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου και Β. Σποράδων και ο κ. Σιούρας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου