ΤΟΠΙΚΑ

Συντονισμός για παγετό και χιονοπτώσεις

συντονισμός-για-παγετό-και-χιονοπτώσ-851206

Σύσκεψη με θέμα τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Φώτη Γκούπα, πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Κύριος στόχο της σύσκεψης απετέλεσε ο συντονισμός των ενεργειών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που τυχόν θα προκύψουν από έντονες χιονοπτώσεις και φαινόμενα παγετού, έτσι ώστε να επιλυθούν τυχόν προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά το παρελθόν.
Σε συνέχεια σχετικού εγγράφου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σχετικών φαινομένων, ζητήθηκε από τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες συντονισμός του προγραμματισμού και των αρμοδιοτήτων τους.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας κ. Φράγκος, ο Διευθυντής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, ο Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Αντιπρόεδρος της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, οι Αστυνομικοί Διευθυντές, οι Διοικητές Τροχαίας και Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων των Νομών της Θεσσαλίας, οι Διευθυντές των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πολιτικής προστασίας, δημοσίων έργων, ελέγχου και κατασκευής έργων, συντήρησης έργων, εκπρόσωποι της 1ης Στρατιάς, της 1ης ΤΑΞΥΠ, της Τακτικής Αεροπορίας , καθώς και προϊστάμενοι των σχετικών υπηρεσιών των Νομαρχιών. Από πλευρά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, στην σύσκεψη το παρών έδωσαν ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βασίλης Κιός, ο διοικητής της Τροχαίας Βόλου κ. Καραΐσκος, ο διοικητής της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αλμυρού κ. Μανωλάς, ενώ από πλευρά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας παρέστη, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Χαράλαμπος Τσαμπάζης.
Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας, με το πέρας της σύσκεψης δήλωσε:
«Η σημερινή σύσκεψη με συντονιστικό και προληπτικό χαρακτήρα, είχε σκοπό την προετοιμασία των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων χιονοπτώσεων και παγετού στη Θεσσαλία. Ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι εξαιρετικά σημαντικός για να προλάβουμε και να αντιμετωπίσουμε πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα που εμφανίζονται αυτή την εποχή.
Συζητήθηκαν θέματα διοικητικών αρμοδιοτήτων καθορίστηκαν συγκεκριμένες πρακτικές παράμετροι, σε ό,τι αφορά στον εντοπισμό των επικίνδυνων σημείων των δρόμων, τον αποχιονισμό, τη συνεχή ύπαρξη μηχανολογικού εξοπλισμού και προσωπικού και τη μέριμνα των εγκλωβισμένων. Αποφασίστηκε επιπλέον και η επιτόπου λειτουργία συντονιστικού κέντρου επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων στην ΠΑΘΕ. Ζήτησα επίσης από τις υπηρεσίες των Νομαρχιών και της Περιφέρειας να γίνει καταγραφή των ελλείψεων σε μηχανολογικό εξοπλισμό και διαβεβαίωσα πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια για την πλήρη κάλυψη των αναγκών.
Με την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων και τον ενισχυμένο μηχανολογικό εξοπλισμό, μπορώ με βεβαιότητα να πω, πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να προλάβει τις συνέπειες και να αντιμετωπίσει πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα, χιονόπτωσης και παγετού.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που συμμετείχαν σήμερα. Είμαι βέβαιος πως θα κάνουν το καλύτερο δυνατό στην πράξη σε περίπτωση που χρειαστεί.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου