ΤΟΠΙΚΑ

Προς εκτόνωση οι καταλήψεις

προς-εκτόνωση-οι-καταλήψεις-851206

Σημάδια εκτόνωσης των μαθητικών καταλήψεων διαφάνηκαν με την έναρξη της τέταρτης εβδομάδας κινητοποιήσεων στους σχολικούς χώρους.

Τα «λουκέτα» παρέμειναν σε 11 διδακτήρια στο χώρο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ τα κλειστά από τις καταλήψεις σχολεία είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία Λύκεια του πολεοδομικού συγκροτήματος.
Σε ό,τι αφορά στους μαθητές Γυμνασίων, οι περισσότεροι αποφάσισαν να επιστρέψουν στις αίθουσας διδασκαλίας. Μόνο το Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου τελούσε χθες υπό κατάληψη.
Αντίθετα, σε εννέα Γενικά Λύκεια και ένα Επαγγελματικό Λύκειο οι καταλήψεις συνεχίστηκαν. Συγκεκριμένα, λουκέτο στις εισόδους τους είχαν τα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 8ο και Εσπερινό Λύκεια Βόλου, το 1ο και 2ο Λύκειο Ν. Ιωνίας, το Λύκειο Ν. Αγχιάλου και το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου.
Το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, μάλιστα, επέστρεψε από χθες στο χορό των καταλήψεων, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα οι μαθητές παρακολουθούσαν κανονικά τα μαθήματά τους.
Αίτημα που έχουν προβάλει μέσα από τις κινητοποιήσεις τους οι μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ είναι η μη απομάκρυνση από το σχολείο τους του διευθυντή Ν. Μπαμπανίκου.
Αναστέλλοντας πριν από δέκα ημέρες τις κινητοποιήσεις, οι μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ με ανακοίνωσή τους είχαν προειδοποιήσει ότι θα επανέλθουν, «στην περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος για τον διευθυντή μας και το σχολείο γενικότερα. Θέση των μαθητών του 3ου ΕΠΑΛ ήταν ότι «το σχολείο υπό τη διεύθυνση του κ. Νίκου Μπαμπανίκου θα διατηρήσει το υψηλό του επίπεδο και θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Εμμένουμε σταθεροί στο αίτημά μας για παραμονή του νυν διευθυντή μας στο σχολείο. Δεν θέλουμε να χάνονται πολύτιμες διδακτικές ώρες. Ευελπιστούμε ότι η απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου θα είναι θετική για τον διευθυντή μας.»
Η επανέναρξη των κινητοποιήσεων στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου σχετίζεται πιθανότατα με την ανακοίνωση, σήμερα, των νέων διευθυντών σε Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου