ΤΟΠΙΚΑ

Στα άκρα η κόντρα με το ΚΚΕ

στα-άκρα-η-κόντρα-με-το-κκε-34700

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα του ΠΑΜΕ και άλλων συλλογικοτήτων με τη Δημοτική Αρχή Βόλου με αφορμή τη μετακίνηση του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Καθαριότητας της Νέας Ιωνίας Θεοδ. Τσαλούχα, μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας, στη Δημοτική Ενότητα Πορταριάς.

Μία απόφαση που οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ αλλά και εκπρόσωποι δεκάδων εργατικών σωματείων και επιστημονικών φορέων χαρακτηρίζουν ως πράξη εκδικητική και ως πολιτική δίωξη από τη Δημοτική Αρχή Βόλου.

Χθες το μεσημέρι πολυμελής αντιπροσωπεία εκπροσώπων εργατικών σωματείων με επικεφαλής τους δημοτικούς συμβούλους Βόλου της ΛΑΣ Απ. Νάνο και Απ. Ριζόπουλο, την εκπρόσωπο της ΔΑΣ στο Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας Εύη Καρυδάκη και το στέλεχος του ΠΑΜΕ Κ. Στεργίου συναντήθηκαν αργά χθες το μεσημέρι με το Δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη, από τον οποίο ζήτησαν την ανάκληση της μετακίνησης του συνδικαλιστή. Ο Δήμαρχος ήταν κατηγορηματικός. Η μετακίνηση υποστήριξε ότι δεν είναι πολιτική δίωξη. Παραμένει στη θέση του προϊσταμένου και ο Δήμος Βόλου είναι ενιαίος και όχι ομοσπονδία από φέουδα. Οι εκπρόσωποι των εργατικών σωματείων επέμεναν ότι η δίωξη είναι πολιτική, γιατί ο Θ. Τσαλούχας… σήκωσε το αγωνιστικό του ανάστημα στις πρόσφατες κινητοποιήσεις του κλάδου, για να μην περάσουν οι διαθεσιμότητες συναδέλφων του και για να μη συρρικνωθούν περαιτέρω οι αμοιβές τους. Το θέμα είναι καθαρά υπηρεσιακό, επέμενε ο Π. Σκοτινιώτης και, όπως είπε, υπηρεσιακά θέματα που άπτονται με την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου δεν τα συζητώ με συνδικαλιστές και συνταξιούχους, με αφορμή την παρουσία στο γραφείο του και του Προέδρου του Συλλόγου Συνταξιούχων Γ. Ρούσσα.

Κάποια στιγμή το ειρωνικό ύφος του Δημάρχου προκάλεσε τη μήνι της αντιπροσωπείας, με τον επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνο να του επισημαίνει ότι δεν τον αναγνωρίζει για τον τρόπο συμπεριφοράς του τους τελευταίους μήνες και τον Κ. Στεργίου, από το Συνδικάτο Μετάλλου Κ. Στεργίου από την πλευρά του να σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι δεν θα αποδεχθούν και δεν θα λυγίσουν σε τέτοιες πρακτικές. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης πέρασε στην αντεπίθεση και χαρακτήρισε «αλητεία» όλα όσα συνέβησαν προχθές και πάλι στο Δημαρχείο του Βόλου, όταν αντιλαμβανόμενοι την απουσία του Π. Σκοτινιώτη από το γραφείο του επιτέθηκαν φραστικά στο στενό του συνεργάτη Σωτήρη Κυριάκο. Αυτός ο κύριος που φώναζε με την ντουντούκα να μας πει πώς μπήκε στο Δήμο; ήταν το σχόλιο του Π. Σκοτινιώτη.
Υπογραφές

Εξάλλου χθες το βράδυ από το ΠΑΜΕ δόθηκε στη δημοσιότητα κείμενο με 25 σωματεία τα οποία το υπογράφουν και με το οποίο τάσσονται ενάντια στη δίωξη του Θ. Τσαλούχα καθώς και ονόματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης και το Πανεπιστήμιο. Το κείμενο υπογράφει και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τέλης Μπασδάνης. Σύμφωνα με τη ΔΑΣ/ΟΤΑ οι υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί ξεπερνούν τις 1.600.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου